F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Formula 1 palaa Istanbuliin! Neljän kisan lisäyksellä kausi venyy joulukuun puoliväliin

7:43
C Moren studiotiimi listasi F1-sarjan seitsemän vuosikymmenen suurimmat legendat.

Formula 1 -sarja on lisännyt neljä uutta osakilpailua kauden 2020 kisakalenteriin. Poikkeuskausi viimeistellään marras-joulukuussa Turkissa, Bahrainissa ja Abu Dhabissa.

Turkin Istanbul liittyy alkuperäisen kalenterin ulkopuolelta kisanäyttämöksi ensimmäistä kertaa vuoden 2011 jälkeen. Kisa ajetaan 15. marraskuuta, kaksi viikkoa Italian Imolan osakilpailun jälkeen.

Keväältä perutussa Bahrainissa ajetaan puolestaan kaksi kisaa 29. marraskuuta ja 6. joulukuuta. F1 ei vielä toistaiseksi tiedottanut, ajetaanko kisat eri rataversioita käyttäen. Sakhirin radasta on mahdollista tehdä myös nopeampi ja lyhyempi ovaaliversio.

Kausi huipentuu tuttuun tapaan Abu Dhabin Yas Marinan radalla 13. joulukuuta. Näin ollen kalenteri venyy kaikkiaan 17 osakilpailuun. Viimeiset kolme kisaa ajetaan tiiviissä rykelmässä peräkkäisinä viikonloppuina.

Samalla F1 ilmoitti, ettei Kiinan Shanghaissa ajeta kaudella 2020. Alkuperäisestä kausiohjelmasta siirretyistä kisoista vain Vietnamiin suunniteltua katuratakisaa ei toistaiseksi ole peruttu.

– Tämä vuosi on tarjonnut Formula 1:lle ja maailmalle ennennäkemättömän haasteen, toteaa F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey.

– Vaikka olemme pettyneitä, ettemme voineet palata joihinkin suunniteltuihin kisoihin tänä vuonna, olemme vakuuttuneita, että kautemme on käynnistynyt hyvin ja tarjoaa faneillemme paljon jännitystä sekä perinteisissä että uusissa kisoissa.

Juttua korjattu klo 15.02: Ennen Turkkia ajetaan Imolan kisa, ei Portugalin Algarve, joten ennen kisaa ei siis kolmen vaan kahden viikon tauko.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja