F1-kisa peruttu jo kolmatta kertaa peräkkäin – jatkosopimus silti vuoteen 2025 asti

F1-sarja on tehnyt Kiinan GP:n järjestäjien kanssa vuoteen 2025 asti ulottuvan jatkosopimuksen. Ensi kaudella kisaa ei kuitenkaan kalenterissa nähdä.

Shanghaissa kisattava Kiinan GP on ajettu viimeksi vuonna 2019, minkä jälkeen se on jo kahdesti peruttu kokonaan koronapandemian takia. Kiinan tiukat matkustusrajoitukset ovat tehneet maahantulosta erittäin hankalaa.

Perjantaina F1-sarja kuitenkin tiedotti tehneensä järjestäjien kanssa jatkosopimuksen vuoteen 2025 asti. Samalla toimitusjohtaja Stefano Domenicalilla oli kerrottavanaan huonojakin uutisia kiinalaisille faneille.

– Vaikka olemme kaikki pettyneitä siihen, ettei Kiina ole mukana vuoden 2022 kalenterissa edelleen käynnissä olevan pandemian takia, Kiina palautetaan siihen heti, kun olosuhteet sen sallivat, Domenicali sanoi.

Yhtenä syynä Kiinan GP:n vetäytymiselle on pidetty panostuksia ensi talvena Pekingissä järjestettäviin talviolympialaisiin.

Kaudelle 2023 on suunnitteilla ennätyspitkä 23 osakilpailun kalenteri, mutta ohjelmassa on vielä monta epävarmaa kisaa. Huhtikuulle sijoitettu Australian GP on Kiinan tavoin peruttu jo kahdelta vuodelta, minkä lisäksi esimerkiksi Singaporen GP:n sopimus on katkolla.

Kausi käynnistyy 20. maaliskuuta Bahrainista. Uutena kisana mukaan on tulossa 8. toukokuuta ajettava Miamin osakilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat