F1-mestarille tylyt potkut lapsen syntymän aikaan: "Tiedotteen ajoitus kummallisen osuva"

Le Mansin 24 tunnin kilpailuun valmistautunut F1-mestari Jacques Villeneuve pitää hänen ajopaikkansa peruneen Vanwall-tallin ajoitusta vähintään kummallisena.

Villeneuven, 52, oli määrä kisata 10.–11. kesäkuuta ajettavassa Le Mansin kisassa yhdessä Tom Dillmannin ja Esteban Guerrierin kanssa. Tallipomo Colin Kolles päätti kuitenkin viikko sitten yllättäen korvata vuoden 1997 F1-mestarin Tristan Vautierilla.

Villeneuve kertoo keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa, ettei Kolles varoittanut häntä muutoksesta millään tavalla. Hän sanoo olevansa syvästi pettynyt tallin toimintaan.

– Tähän päivään mennessä en ole saanut tallilta mitään virallista tietoa, mikä on vieläkin yllättävämpää, kun ottaa huomioon, että minulla on yhä sopimus Le Mansin kisasta, Villeneuve kertoo tiedotteessaan.

Kaiken lisäksi kanadalainen oli juuri potkujen aikaan valmistautumassa kuudennen lapsensa syntymään. Olivia-nimen saanut tyttövauva syntyi lauantaina.

– Tiedotteen ajoitus oli kummallisen osuva edessä olleen sairaalaan lähtöni kanssa, sillä tyttäremme syntymän laskettu päivä oli 26. toukokuuta, Villeneuve vihjaa.

– ByKolles (Colin Kollesin taustayhtiö) oli hyvin tietoinen henkilökohtaisesta perhetapahtumastani ja siitä, että olin kykenemätön vastaamaan tai reagoimaan tähän yllättävään ilmoitukseen.

Tallipomo: Liikaa henkilökohtaisia virheitä

Villeneuve sanoo olevansa erittäin pettynyt, ettei tilaisuus lisätä uusi kokemus legendaarisesta autokisasta F1-sarjan ja Indianapolis 500 -kisan jatkumoon toteutunut.

Kollesin mukaan syynä Villeneuven potkuihin oli tämän heikko valmistautuminen vuorokauden ajorupeamaan. Hän myöntää, että ajoaikaa on mennyt hukkaan myös tiimin vastoinkäymisten takia, mutta myös F1-mestarikuski on itse ollut syyllinen siihen.

Villeneuven ajaman auton jarrujen pettäminen aiheutti huhtikuussa ulosajon WEC-sarjan Portugalin Portimãon kisassa. Kaksi viikkoa myöhemmin Belgian Spassa kanadalainen kolaroi itsensä ulos.

– Menetimme tietysti testiaikaa. Operationaalinen puoli ei ole toiminut niin kuin olisi pitänyt, minkä lisäksi on tullut liikaa henkilökohtaisia virheitä, minkä seurauksena tulos on ollut huonompi kuin luulimme olevan mahdollista, Kolles kommentoi The Race -sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat