F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lehti: F1 harkitsee hurjaa ratkaisua – uudet säännöt voimaan vasta 2023? Sarjan edustaja kiistää tiedot

5:17
F1-kauden yhteenveto: Juusela, Vilander ja Oikarinen ennakoivat myös kautta 2021

Italialainen La Gazzetta dello Sport kertoo F1:n harkitsevan kovaa ratkaisua sarjan ja tallien taloustilanteen helpottamiseksi.

F1:ssä oli määrä ottaa kaudella 2021 käyttöön uuden sukupolven autot, mutta teknistä uudistusta siirrettiin viime maaliskuussa vuodella eteenpäin, kun koronakriisin todettiin sotkevan kauden 2020.

Tallit ovat saaneet aloittaa uusien autojen rakennus- ja kehitystyön 1. tammikuuta. Italialaislehden mukaan tuo työ saatetaan kuitenkin keskeyttää, sillä F1 harkitsee sääntöuudistukseen vielä toistakin viivästystä, joka tarkoittaisi sitä, että uudet autot nähtäisiin radalla vasta 2023.

Gazzettan mukaan päätös asiassa tehdään helmikuussa. Lehti myös muistuttaa, että Ferrarilla on asiaan liittyen merkittävä valta: tallilla on yhä käytössään paljon puhetta herättänyt veto-oikeus.

Gazzettaa siteeraavan Formulapasion-sivuston mukaan syy teknisten sääntöjen mahdolliselle siirtämiselle on ennen muuta taloudellinen.

F1-sarja kärsi viime kaudella merkittävät tulonmenetykset, ja etenkin pienimmät tallit joutuivat äärimmäisen ahtaalle. Haas on kertonut olleensa jopa lähellä toimintansa lopettamista.

Tallit joutuvat tulemaan tämän vuoden alusta lähtien toimeen 145 miljoonan dollarin budjetilla. Kyseessä on ensimmäinen kerta sarjan historiassa, kun kilpailu- ja teknisen sääntöjen rinnalla on myös taloudelliset säännöt – siis niin sanottu kulukatto.

Kulukaton ei kuitenkaan uskota olevan riittävä toimenpide tallien pelastamiseksi. Suuret tallit joutuvat kyllä leikkaamaan kulujaan merkittävästi, mutta pienimmät tallit joutuvat yhä keräämään lähestulkoon yhtä paljon rahaa kuin aina ennenkin.

Nykyinen tilanne on vaikea myös siksi, että Isossa-Britanniassa julistettiin reilu viikko sitten jo kolmas laajamittainen sulku koronatartuntojen määrän rajoittamiseksi, ja valtaosa F1-talleista – seitsemän kymmenestä – pitää päämajaansa Englannissa.

F1 kiistää, että sääntömuutosta oltaisiin siirtämässä.

– Kaikki vihjaukset sääntöuudistuksen siirtämisestä ovat vääriä, eikä sellaisesta ole keskusteltu, sarjan edustaja kommentoi Autosportille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja