F1-talli saa poikkeusluvan autonsa muokkaamiseksi

2:35
F1-asiantuntija Ossi Oikarinen pohti kisaperuutuksien vaikutuksia 19. maaliskuuta.

F1-talli McLaren saa poikkeusluvan autonsa muokkaamiseen ensi kaudeksi uuden moottorivalmistajansa takia. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan F1-talli McLaren saa tehdä muutoksia autonsa alustaan, koska se siirtyy ensi kaudella käyttämään Mercedeksen moottoreita. Vielä tällä kaudella talli ajaa Renaultin moottoreilla.

F1-sarja ilmoitti hiljattain, että se siirtää ensi vuodeksi autoihin suunniteltuja suuria muutoksia vuodella eteenpäin koronavirusepidemian leviämisestä johtuvan epävarman taloustilanteen vuoksi. Näin tallit jatkavat suunnitellusta poiketen kuluvan kauden autoilla myös ensi kaudella. 

– Päätöksellä ei ole vaikutusta siirtymiseemme Mercedeksen voimayksiköihin. Saamme tehdä tarvittavat muutokset autoomme, tallipäällikkö Andreas  Seidl sanoo Reutersin mukaan.

McLaren on ainoa talli, joka on vaihtamassa moottoritoimittajaansa ensi kaudeksi.

F1-sarjassa on koronaviruksen takia peruttu kaksi osakilpailua ja siirretty kuutta muuta. Viimeisimmän tiedon mukaan 15–18 osakilpailuun typistetty sarja pyritään saamaan käyntiin kesällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.