F1 julkisti loppukauden kalenterin: yksi kisa putoaa pois

F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali sanoo brittilehti Independentin haastattelussa, että tällä kaudella tuskin ajetaan 22:ta osakilpailua enempää.

Alkuperäisessä kalenterissa kisoja oli kaikkiaan 23, mutta kauden mittaan on ilmoitettu neljän osakilpailun perumisesta. Viimeisin peruttu osakilpailu oli lokakuinen Japanin GP, joka jää nyt ajamatta toisena vuotena peräkkäin.

Osa perutuista kisoista on saatu korvattua, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikkien neljän perutun kisan korvaaminen ei tule onnistumaan. Ja mahdollista on, että peruutuksia tulee vielä enemmänkin.

Loppukaudelta perutun Australian osakilpailun korvaajaksi ollaan tällä tietoa saamassa todennäköisesti Qatarissa ajettava kilpailu.

– Qatarista on käyty keskusteluita, mutta en voi vahvistaa tai kiistää mitään, koska se ei olisi ammattimaista minun puoleltani, Domenicali sanoi.

– Meidän täytyy löytää ratkaisu ja julkaista pian kalenteri, toivottavasti vielä tämän viikonlopun aikana. Realistinen tavoite on nyt 22 kisaa, ja se olisi suuri onnistuminen, koska emme ole koskaan ajaneet niin montaa kisaa vuodessa. Eikä sovi unohtaa, että käsillä on yhä pandemia.

F1 vahvisti myöhemmin lauantaina loppukauden kalenterin. Turkin GP siirrettiin viikolla eteenpäin Japanin GP:n paikalle.

Mahdollinen Qatarin GP ajetaan kauden kolmanneksi viimeisenä kisana 21. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat