Mainos

Lewis Hamilton sai synninpäästön – vika ei ollut kuljettajassa

5:22

Lewis Hamilton koki Hockenheimin aika-ajoissa karmean pettymyksen oltuaan hydrauliikkavian takia vasta 14:s. Mercedeksen moottoriurheilupomo Toto Wolff ilmoitti, ettei Hamiltonia voinut syyttää.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton oli ennen teknistä vikaa osunut kovalla vauhdilla reunukseen. Tämä johtui Wolffin mukaan ohjaustehostinviasta.

– On aina vaikeaa kartoittaa syitä ja seurauksia. Näimme edellisellä kierroksella, että hän ajoi leveäksi radan sisällä auton ylikuormituksen takia. Seuraavalla kierroksella hän ajoi reunuksen yli. Hydrauliikkavika aiheutti ohjaustehostinvian ja ohjaustehostinvika aiheutti näyttävän ajautumisen reunuksen yli. Ne olivat kaksi erillistä asiaa.

Kolme viikkoa sitten Itävallan kisassa molemmat Mercedes-kuljettajat keskeyttivät hydrauliikkavikojen takia. Nekään ongelmat eivät johtuneet kuljettajien toiminnasta.

– Ongelmia koettiin Itävallassakin. Ei pelkästään meidän autoissamme, vaan muissakin autoissa. Mutta ennen kuin erittelen asiat, haluan tehdä selväksi, etten pysty kertomaan syytä autoon kohdistuneesta ylikuormituksesta. Mutta Lewisin ajamisesta se ei johtunut.

Wolff painottaa, ettei tutkimuksissa ole ilmennyt seikkoja, että Hamiltonin ajo itsessään olisi aiheuttanut lauantaina koettua teknistä vikaa.

– Etsimme aina syitä ongelmiin. Hän oli sitä mieltä, että ”ehkä minä aiheutin ongelman” ja itse olimme sitä mieltä, että ”ehkä me aiheutimme ongelman”. Selvitämme ongelman syytä parhaillaan. Se on jo selvillä, ettei yhtäkään yksityiskohtaa ole löytynyt siitä, että ongelman olisi aiheuttanut kuljettaja.

1:04

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.