F1-nero Adrian Newey teki paljastuksen Fernando Alonsosta – neuvotteli tähtisiirrosta

Fernando Alonso Red Bullilla? Kyseinen kuvio on ollut pienen pyörittelyn kohteena myös tämän kesän aikana, kun Red Bullin nykyisen kuskin, Pierre Gaslyn tulevaisuuden yllä on ollut kysymysmerkkejä. Red Bullin suunnittelijanero Adrian Newey muisteli hetkeä, jolloin Alonso oli lähellä siirtoa energiajuomajätin talliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Newey nosti kuvion esille espanjalaisen Esquire-lehden haastattelussa, jossa häneltä kysyttiin niin Alonsosta kuin nykyään Ferrarilla ajavasta entisestä Red Bull -kuskista Sebastian Vettelistä.

 – He olisivat olleet kuin Ayrton (Senna) ja Alain (Prost), Newey heitti mahdollisuudesta, jossa Vettel ja Alonso olisivat ajaneet molemmat Red Bullilla.

Newey kohdisti viittauksen ikoniseen F1-kaksikkoon Sennaan ja Prostiin, jotka kävivät kovaa kaksintaistelua F1-sarjassa 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa.

– Tuo oli kuitenkin yksi sellainen juttu, joka ei vain toteutunut. Mutta se oli erittäin lähellä, Newey paljasti, viitaten Alonsoon.

– Tapasimme muutaman kerran ja kävimme neuvotteluja Itävallassa. Se oli lähellä, mutta se ei mennyt koskaan maaliin, Newey jatkoi neuvotteluista Alonson kanssa.

Alonso teki kuljettajaliikkeitä F1-sarjassa niin 2000-luvun lopulla, kun hän liikkui Renaultin ja McLarenin välillä, kuin myös 2010-luvun alussa, jolloin hän hyppäsi Ferrarille. Jälkimmäisen yhteydessä Vettel takoi kovaa jälkeä Red Bullilla, kun hän voitti maailmanmestaruuden neljällä peräkkäisellä kaudella (2010, -11, -12 ja -13).

Vettel korvasi lopulta Alonson Ferrarilla vuonna 2015. Samassa yhteydessä espanjalaiskuljettaja matkasi McLarenille, jossa hän ajoi aina viime kauteen saakka.

Paljastuksia tehnyt Newey on yksi F1-historian legendaarisimmista autosuunnittelijoista. Vuosien varrella Newey on juhlinut peräti 10 kertaa valmistajien maailmanmestaruutta. Uransa aikana Newey on rakentanut voittoautoja muun muassa Williamsille, McLarenille ja Red Bullille. 

Lue myös:

    Uusimmat