F1-lehdistökatsaus: Kuin Mount Everestille uimahousuissa

Formula ykkösistä kirjoittava ulkomaalainen lehdistö oli Italian GP:n jälkeen entistä vakuuttuneempi siitä, että tämänvuotisen maailmanmestarin nimi on Sebastian Vettel.

Jopa italialaislehti La Gazzetta dello Sport on jo valmis julistamaan MM-taiston päättyneeksi.

- Tämä kisa ei ollut vuoden 2013 MM-sarjan päätös, mutta se olisi hyvin voinut olla. Monzaan saapuneiden tuhansien tifosien unelma tuhottiin Sebastian Vettelin toimesta, kun hän jyräsi GP:n voittoon dominoituaan koko viikonloppua.

- Jäljellä on 7 kilpailua, tosin näyttää siltä, että tekninen ero, joka oli ilmeinen jopa Monzassa, mitätöi kaikki toiveet vallitsevan tilanteen muuttumisesta.

Roomalaislehti La Repubblica myöntää niin ikään tilanteen.

- Totuus on yksinkertainen ja brutaali: Vettel (jolle häpeällisesti buuattiin palkintoseremoniassa, sitä tapahtuu vain Italiassa) on paras kuljettaja ja Red Bull on paras auto. Ferrarilla ei ole neroja eikä hölmöjä. Vain rehellisiä työntekijöitä, jotka jossain kohtaa ammattiuraansa törmäsivät kiveen, vastustajaan, joka on paljon, paljon heitä parempi. Piste.

Englantilaislehti Daily Mail maalaili värikkäästi siitä, miten epätodennäköistä on Vettelin päihittäminen tämänvuotisessa MM-taistossa.

- Lewis Hamilton pystyy sentään vitsailemaan ahdingostaan. Hän sanoi, että maailmanmestaruuden voittaminen olisi kuin "kiipeäisi Mount Everestille, tekisi sen ilman happea, juoksisi ylös uimahousut jalassa". Kuinka ikävää, että maailman tunnetuimmat F1-fanit, tifosit eivät tunnustaneet Sebastian Vettelin dominointia niin tyylikkäästi, kun he valtasivat varikkosuoran Italian GP:n päätteeksi.

- Sunnuntaina voitokkaan Vettelin buuaaminen oli niin intensiivistä, että se on harvinaista jopa näillä seuduilla, jossa rutiininomaisesti ollaan yksisilmäisiä kuin kykloopit. Punainen on heidän värinsä, Ferrari heidän uskontonsa, joten kun toinen saksalainen, Michael Schumacher, kuristi henkeä pois lajista yksitoikkoisella menestyksellään, häntä palvottiin jumalana.

Usko alkaa loppua myös Alonson kotimaassa Espanjassa.

- Vettelillä on yksi käsi kiinni mestaruudessa, Marca-lehti otsikoi.

- Sebastian Vetteli ajoi ensimmäisenä ruutulipulle Italian GP:ssä ja on nyt entistä lähempänä voittamaan neljännen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. Ei edes vireessä oleva Fernando Alonso - ainoa kuljettaja, jotka todella haastaa häntä - ajaessaan Ferrarin kotiradalla Monzassa pysynyt vauhdissa mukana niillä 53 kierroksella, joilla Vettel piti salamavauhtia avauskierrokselta maalilinjalle, Marca myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat