F1-lähtöjärjestys: Suututetulta Max Verstappenilta voi odottaa vain yhtä asiaa – ja silloin Valtteri Bottas on avainroolissa

Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas lähtevät tämän päivän Unkarin GP:hen eturivistä, poikkeavalla rengastaktiikalla muihin nähden. Britannian GP:n kohukolari ja lauantain aika-ajon kikkailu eivät voi olla näkymättä Red Bullin Max Verstappenissa, joka puhkui kiukkua jo ensimmäisen episodin jäljiltä.

Koko F1-varikon ylivoimaisesti suurin puheenaihe on ollut Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin keskinäinen kolari Britannian GP:n alkuhetkillä. Hamilton osui Verstappeniin, kun hän lähti hakemaan ohitusta sisäpuolelta. Kilkkaus johti siihen, että Verstappen päätyi vauhdilla päin ratavalleja.

Hamilton sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, mikä ei kelvannut Red Bullille.

Sen lisäksi Hamiltonin näyttävä voitonjuhlinta sai Verstappenin raivonpartaalle. Hollantilaiskuski hyökkäsi voimakkain sanakääntein Hamiltonin kimppuun.

Eikä tässä vielä kaikki.

Mercedes päätti tehdä uuden tempun, kun se härnäsi Red Bullia oikein olan takaa Unkarin GP:n aika-ajon päätösosiossa. Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton eteen hidastelemaan ja Verstappen-Sergio Perez -kaksikon kierrokset pilalle.

Palaset yhteen

Vaikka Verstappen yritti pitää pokerinaamaa aika-ajon jälkeen, on varmaa, että sisällä kuohui. Koko Red Bullin leiri on käynyt kuumana Hamiltonin Britannian GP:n tempauksesta vielä kaksi viikkoa tapahtuneen jäljiltä.

Siihen päälle Mercedes teki epäurheilijamaisia, härnääviä temppuja.

Tästä päästään sunnuntain lähtöasetelmiin.

Suutettu Verstappen ruudussa kolme, pehmeillä renkailla, edessään keskikovan seoksen pyörillä kisaan lähtevät Hamilton ja Bottas.

Ja kun muistetaan, miten aggressiivinen kilpa-ajaja Verstappen on.

Puhutaan suorastaan pelottavista lähtökohdista. Verstappenilta kun voi odottaa vain ja ainoastaan yhtä asiaa: hyökkäystä.

Bottaksen iso sauma

Oma mielenkiinto rakentuu radan ulkopuolisista tekijöistä. Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on ollut jatkuvien siirtohuhujen kohteena. Bottaksen tilalle on viety Williamsilla ajavaa George Russellia, joka kuuluu Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmaan.

Sunnuntain kisassa Bottaksella on oiva sauma näyttää, kuinka tärkeä taho hän on Mercedekselle. Hän kun on se, joka pysty puolustamaan tallikaveriaan Hamiltonia Verstappenin hyökkäyksen keskellä.

Suomalaiselta kaivataan isoa onnistumista sunnuntain lähdössä. Hänen roolinsa on pidellä Verstappenia takana niin, ettei hollantilainen pääse Hamiltonin kimppuun.

Vauhdillisesti Bottas voi haastaa Hamiltonin, mutta nykyisessä MM-tilanteessa Bottaksen suurin onnistuminen on, jos hän takaa Mercedekselle kaksoisvoiton.

Unkarin GP:n lähtöjärjestys:

(S) = pehmeän seoksen renkaat, (M) = keskikovan seoksen renkaat

1. Lewis Hamilton, Mercedes (M)

2. Valtteri Bottas, Mercedes (M)

3. Max Verstappen, Red Bull (S)

4. Sergio Perez, Red Bull (S)

5. Pierre Gasly, AlphaTauri (S)

6. Lando Norris, McLaren (S)

7. Charles Leclerc, Ferrari (S)

8. Esteban Ocon, Alpine (S)

9. Esteban Ocon, Alpine (S)

10. Sebastian Vettel, Aston Martin (S)

11. Daniel Ricciardo, McLaren

12. Lance Stroll, Aston Martin

13. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

14. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

15. Carlos Sainz, Ferrari

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. George Russell, Williams

18. Nicholas Latifi, Williams

19. Nikita Mazepin, Haas

20. Mick Schumacher, Haas*

* = Schumacherille viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihdoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat