F1-taistelu menee jo rumaksi: Lewis Hamiltonin kikkailussa iso viesti – "Tässä nyt härnätään ja kovaa"

6:22
Aika-ajojen ratkaisuhetket: Mercedes valtaa eturivin, Lewis Hamiltonin hidastelu hätkäytti.

Paalupaikalla ajaneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin härnäys Red Bull -kuskeja kohtaan nousi suurimmaksi puheenaiheeksi Unkarin GP:n aika-ajoissa lauantaina

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tästä on kyse: katso videolta, kuinka Lewis Hamiltonin hidastelu vaikeutti Red Bull -kuskien viimeisiä yrityksiä aika-ajossa. Sergio Perez ei ehtinyt enää aikakierrokselle.  

Red Bull ja Mercedes ovat olleet iskujenvaihdossa läpi kauden, ja kärhämä sai kuumia lisäkierroksia kaksi viikkoa sitten, kun Red Bullin Max Verstappen joutui keskeyttämään kolarissa Lewis Hamiltonin kanssa.  

Unkarin GP:n aika-ajossa saatiin uusi näytös. 

Ennen viimeisiä yrityksiä Hamilton oli kiinni ykkösruudussa, minkä lisäksi britin tallitoveri Valtteri Bottas oli toisena. Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez hakivat aikaparannuksia, mutta ratkaisusta tuli heidän kannaltaan pannukakku. 

Hamilton ajoi lämmittelykierroksella hyvin hitaasti, minkä seurauksena hänen takanaan tulleet Verstappen ja Perez joutuivat ongelmiin. Verstappen ehti juuri ja juuri viimeiselle kierrokselleen, mutta Perez ei ehtinyt ylittää viivaa ennen ruutulippua. 

C Moren studiossa asiantuntija Toni Vilander huomautti, että Red Bull saa vapaasti valita hetken, jolloin se lähettää kuskinsa radalla. Lisäksi se teki virheen siinä, että sen molemmat kuljettajat olivat Hamiltonin ja Bottaksen takana. 

Mutta asiantuntija ei tästä huolimatta pitänyt Hamiltonin hidastelusta. 

– Tällainen härnäily ja kikkailu saattaa kostautua jossain kohtaa. Yleensä olisi suotavaa, että tekisi sen oman aika-ajosuorituksen ja luottaisi siihen, että se riittää, Vilander aloitti. 

– Tämä on selkeä osoitus siitä, että kaikki keinot ovat käytössä ja niitä käytetään. Uusi Mercedes, niin taktisesti kuin näiden kikkailujen kannalta – oli se sitten Hamiltonin oma päätös tai ennakkoon tallin sisällä suunniteltu. Tässä nyt härnätään ja kovaa, asiantuntija summasi.

Alla olevalla videolla lisää Vilanderin näkemyksiä tapauksesta, joka toi mieleen myös kauden 2007 sekä Hamiltonin ja Fernando Alonson välisen riitelyn McLaren-tallissa.  

2:32
Mercedekseltä kyseenalainen temppu Unkarin GP:n aika-ajossa – Toni Vilander: "Kaikki keinot käytössä".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja