F1-lähtöjärjestys: Poikkeuksellinen Valtteri Bottas radalla? Ristiriita pompsahtaa

Katso tästä, miten Itävallan F1-sprintissä lauantaina kävi.

Alfa Romeon Valtteri Bottas suhtautui optimistisesti mahdollisuuksiinsa nousta pisteille Itävallan F1-osakilpailussa. Rata tarjoaa ohittamiseen mahdollisuuksia, mutta suomalaiskuljettajan ohitukselliset näytöt eivät suurta nousua puolla.

Jo perjantaina oli tiedossa, että Bottaksen urakka Red Bull Ringillä Spielbergissä ajettavassa osakilpailussa hankaloituu. Hän joutuu starttaamaan sunnuntain kisaan joukon perältä saatuaan lähtöruuturangaistuksia useista kauden kiintiön ylittävistä moottoriosavaihdoksista.

Red Bull Ringillä on kolme ohittamiseen käypää DRS-aluetta suorineen, ja Bottakselta vaadittaneenkin kymmenen parhaan joukkoon yltämiseksi iso läjä ohituksia. Hänellä on kuitenkin ollut vuodesta toiseen hankaluuksia nostaa sijoitustaan huomattavasti ohittamalla silloinkin, kun edessä on ollut selkeästi hitaampia autoja. Tätä todistettiin jo Mercedes-aikoina, kun suomalainen ajoi kärkitallin menopeliä.

Bottas on arkaillut ja kartellut viimeiseen saakka riskejä. Häneltä ei olla juuri nähty ronskia "täällä määrään minä" -asennetta, jossa tyrkätään menopeli mutkissa kylmästi rinnalle ja siitä toisen renkaita nuollen edelle.

Tänä vuonna alla on Alfa Romeo, jonka suorituskyvyllä ohittaminen on aiempaa hankalampaa. Ellei Itävallassa nähdä joukkorytinää ja Bottaksella ole huomattavaa onnea muiden keskeytysten myötä, suomalaiselta ollaan kysymässä pisteille nousemiseksi poikkeavaa Bottasta. Sellaista, joka ottaisi pisteitä saadakseen riskejäkin – ei odottaisi, että ohituspaikkoja aukeaa syliin, vaan ottaisi niitä.

– Kyllä pisteet ovat mahdollisia. Se on hyvä tavoite. Top-kymppiin, ja tietenkin mitä lähemmäs top-viittä, sen parempi, Bottas sanoi Viaplaylle lauantain sprintin jälkeen.

Tavoite on suorituksiin nähden huutavassa ristiriidassa. Mikäli meno on samanlaista kuin aiemmin, tavoite uhkaa jäädä haaveen tasolle.

Itävallan GP käynnistyy tänään sunnuntaina Suomen aikaa kello 16.

Itävallan GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Charles Leclerc, Ferrari

3. Carlos Sainz, Ferrari

4. George Russell, Mercedes

5. Sergio Pérez, Red Bull

6. Esteban Ocon, Alpine

7. Kevin Magnussen, Haas

8. Lewis Hamilton, Mercedes

9. Mick Schumacher, Haas

10. Lando Norris, McLaren

11. Daniel Ricciardo, McLaren

12. Lance Stroll, Aston Martin

13. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

14. Pierre Gasly, AlphaTauri

15. Alexander Albon, Williams

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Nicholas Latifi, Williams

18. Sebastian Vettel, Aston Martin

19. Fernando Alonso, Alpine

20. Valtteri Bottas, Alfa Romeo *

*) Määrätty ruudukon perälle moottoriosien vaihtamisesta tulleiden rangaistusten seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat