F1-kuski toisti Mika Häkkisen ikonisen tempun – teki kisan jälkeen vielä kutkuttavan paljastuksen "Häkästä"

Tulosruutu teki selkoa Belgian Span F1-osakilpailun tapahtumista.

Lukemattomien F1-fanien muistoihin on piirtynyt Mika Häkkisen legendaarinen tuplaohitus Belgian Spassa vuodelta 2000. Nyt vastaavan tempun teki Alpinen Esteban Ocon.

McLarenilla ajanut Mika Häkkinen paahtoi vuonna 2000 Span F1-osakilpailussa ikimuistoisella tavalla samanaikaisesti yli 300 kilometrin tuntivauhdissa Michael Schumacherin ja kierroksella jääneen Ricardo Zontan ohi. Monilta saattoi mennä ohi, että ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon toisti samankaltaisen ohituksen 22 vuotta myöhemmin samalla radalla.

Ocon kaasutti sunnuntain kisassa Kemmelin suoralla AlphaTaurin Pierre Gaslyn ja Aston Martinin Sebastian Vettelin edelle niin sanotusti samalla ovenavauksella.

Häkkisestä poiketen Ocon teki tosin ohituksen kaksikon vasemmalta puolelta. Lisäksi Häkkisen ohituksesta oli aikoinaan omiaan tekemään ikonisemman se, että hän ajoi tuolloisen kisan voittoon, kun taas Ocon sijoittui nyt seitsemänneksi.

Ocon kertoi huomanneensa tilanteessa mahdollisuuden. Hän kuvaili Vettelin olleen reilu jättäessään hänelle tilaa, ja ranskalainen huomioi myös ajaneensa Gaslya tuoreemmilla renkailla.

Kihelmöivintä kommenteissa oli Oconin Häkkistä koskeva paljastus.

– Hän tuli puhumaan minulle, Mika, juuri ennen kisaa, Ocon sanoi Crash.netin mukaan.

– Se oli hyvä sattuma, juuri ennen tätä (hän) toivotti minulle onnea.

Oconilta nähtiin kisassa kaksikin tuplaohitusta. Toisessa tilanteessa hän rykäisi kerralla Nicolas Latifin ja Daniel Ricciardon edelle.

Lue myös:

    Uusimmat