F1-kuski sai töpeksintänsä jälkeen kutsun pomonsa puheille – "Siitä ei tule hauska keskustelu"

Muutamiin pahoihin virheisiin F1-tulokaskaudellaan sortunut Yuki Tsunoda kertoi joutuvansa torstai-iltana Red Bull -pomonsa Helmut Markon ripitettäväksi Itävallan varikkoalueella.

Tsunoda kolaroi autonsa hajalle viime viikonlopun Ranskan GP:n aika-ajojen ensimmäisellä kierroksellaan. Sitä ennen vastaava kävi aika-ajojen ratkaisuvaiheessa Azerbaidzhanissa. Hän on harvakseltaan väläytellyt osaamistaan kauden aikana, mutta myös monet virheet ovat seuranneet AlphaTaurin japanilaiskuljettajaa.

Red Bullin omistamalle Itävallan F1-radalle saapunut Tsunoda kertoi toimittajille, mitä hänelle on edessään illalla.

– Puhumme Helmutin kanssa tänä iltana kello 20, Tsunoda valotti Planet F1 -sivuston mukaan.

Kyseessä on Red Bullin kuskipolitiikasta päättävä neuvonantaja Helmut Marko, joka tunnetaan ennen kaikkea nuoriin kuljettajiinsa kohdistamastaan kovasta paineesta.

– Emme ole puhuneet Azerbaidzhanin jälkeen, enkä usko, että siitä tulee hauska keskustelu meidän välillämme, Tsunoda jännitti.

Marko on arvostellut Tsunodaa malttamattomuudesta. Vastaavaa on tapahtunut aiemminkin. Japanilainen myöntää ongelmansa.

– Minulla on normaalisti tapana painaa kaasu pohjassa heti (aika-ajojen) ykkösosion alusta, mitä minun ei tarvitsisi tehdä.

– Olen tehnyt kahdessa kisassa kolmesta viimeisestä virheen samasta syystä – että olen painanut liian kovaa heti alusta. Siihen on päättynyt koko aika-ajo.  Minun täytyy ehdottomasti muuttaa lähestymistapaani, koska en halua tehdä virheitä, mutta silti haluan saavuttaa hyviä tuloksia, Tsunoda kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat