F1-kuski purki pettymystään ja nosti yllättäen esiin Valtteri Bottaksen: "Se on vähän surullista"

Täksi kaudeksi esiteltyjen F1-sääntömuutosten odotettiin tasoittavan kilpailua. Kuusi MM-pistettä kauden seitsemästä ensimmäisestä kilpailusta keränneen AlphaTaurin Pierre Gaslyn mielestä uudistus on kuitenkin vienyt lajia päinvastaiseen suuntaan, kertoo The Independent.

Gasly keskeytti avausosakilpailussa Bahrainissa ja saalisti toistaiseksi ainoat pistesijansa Saudi-Arabiassa ja Australiassa oltuaan kahdeksas ja yhdeksäs. Muista osakilpailuista tuloksena ovat olleet sijat 11, 12 ja 13 sekä yksi keskeytys. Samaan aikaan Red Bullin ja Ferrarin kuljettajat ovat dominoineet tapahtumia viime kaudesta taantuneen Mercedeksen seuratessa perässä.

Ranskalaiskuski ei ole mielissään kehityksestä. Viime kaudella Gasly nousi kerran palkintokorokkeelle ja keräsi 110 MM-pistettä, joilla oli sarjassa yhdeksäs.

– Odotin, että ryhmä olisi lähempänä toisiaan – mikä minusta onkin tapahtunut keskikastissa. Jos katsoo eroja neljännestä viimeiseen, luulen, että olemme lähentyneet toisiamme merkittävästi, Gasly sanoo Independentille.

– Mutta kolme kärkitallia on kuin toisesta maailmasta. Viime vuonna sentään innostuin monesti, kun pystyin voittamaan aika-ajossa Ferrarin ja joskus Red Bullin tai Mercedeksen. Tuntui siltä, että tuo kolmikko oli muita edellä, mutta eivät niin paljon, etteikö heitä pystynyt välillä kiusaamaan. Tänä vuonna se on mahdotonta.

Kauden seitsemästä kilpailusta neljä on voittanut Red Bullin Max Verstappen, kaksi Ferrarin Charles Leclerc ja yhden Red Bullin Sergio Perez. Muiden tallien kuljettajista palkintopallin kolmospaikalle ovat nousseet Mercedeksen George Russell kahdesti ja Lewis Hamilton kerran sekä Lando Norris, joka on ajanut kolmanneksi myös kerran.

Red Bullin, Ferrarin ja Mercedeksen kuljettajien jälkeen Norris on MM-pisteissä seitsemäntenä 23 pistettä johtavaa Verstappenia perässä. Silti Gasly nostaa esiin kahdeksan pistettä Norrisista jääneen Alfa Romeon Valtteri Bottaksen iloisena poikkeuksena kärkitallien ylivoiman keskellä.

– Ero on suuri. Ainoastaan Bottas pystyy välillä haastamaan heitä. Mutta he ovat omalla tasollaan, ja me taistelemme kirjaimellisesti seitsemännestä sijasta. Se on vähän surullista, koska selvästi tavoite oli kaventaa eroja, Gasly sanoo.

– Toivon, että tähän löytyy tulevina vuosina mikä tahansa ratkaisu, sillä se on tavoite, johon kuljettajat tähtäävät. Haluamme, että kuljettajan vaikutus lopputuloksiin on suurempi.

Lue myös:

    Uusimmat