F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kopiointikohussa käänne: Racing Point vetäytyy valituksestaan – "Emme rikkoneet tarkoituksella sääntöjä"

1:40
Videolla juttua FIA:n Racing Point -päätöksestä.

Racing Point on päättänyt vetäytyä valituksestaan, jonka se nosti kansainvälisen autoliiton FIA:n kopiointikohuratkaisusta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIA tuomitsi Racing Pointille 400 000 euron sakot ja vähensi siltä 15 valmistajien MM-pistettä sen jälkeen, kun se totesi Racing Pointin ostaneen jarrujensa jäähdytysputket Mercedekseltä.

Jarrujen jäähdytysputket kuuluvat niihin osiin, jotka jokaisen F1-tallin on suunniteltava itse. Osat lisättiin tänä vuonna FIA:n luetteloon.

Racing Point valitti päätöksestä, koska se ei omasta mielestään tehnyt mitään laitonta. Racing Point vetosi siihen, että se osti kyseiset osat viime vuonna, jolloin ne eivät vielä kuuluneet FIA:n listalle.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että FIA on tarjonnut kaivattua lisäselvyyttä lueteltuihin ja luettelemattomiin osiin. Tutkinnassa mukana olleet osapuolet ovat tunnustaneet, että säännöt eivät olleet selkeitä, emmekä rikkoneet niitä tarkoituksella, talli totesi tiedotteessaan.

Sunnuntaina Racing Point ilmoitti, että se ei halua viedä asiaa urheilun vetoomustuomioistuimeen.

Täten jäljelle jää enää Ferrari, joka on pitänyt kiinni omasta valituksestaan. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on kuitenkin myöntänyt, että italialaistalli saattaa luopua aikeistaan.

Racing Pointin omistaja Lawrence Stroll keskusteli asiasta tänään Ferrarin kanssa Italian Monzan varikolla. Pian tämän jälkeen Racing Point ilmoitti luopuvansa omasta valituksestaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja