F1-kisakuskiksi hamuava Robert Kubica yllättynyt roolistaan – "Odotin, että tämä olisi vaikeampaa"

F1-kisakuskiksi hamuava Robert Kubica on toiminut tällä kaudella Williamsin testikuskina ja ollut jopa yllättynyt roolin nautinnollisuudesta.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

– Tämä on ollut minulle hyvä yllätys, Kubica sanoi Autosportille.

33-vuotias puolalaispilotti on ajanut Williamsilla viisi testipäivää ja kaasutellut myös perjantain harjoituksissa Espanjan ja Itävallan GP-viikonloppuina.

– Odotin, että olisi vaikeampaa katsoa muita kisaamassa, mutta koska tämä antaa minulle tilaisuuden elää intohimoni parissa – ei kisakuskina, mutta aktiivisessa roolissa tiimissä – tämä on palkitsevaa.

– En näe negatiivisena, etten kisaa ja muut kisaavat.

Kubica ei koe, että hänen on pakko puristaa testeissä kovaa osoittaakseen, että hän kykenee paluuseen F1-kisakuskina. Puolalaisen on spekuloitu olevan ehdolla Force Indialle ensi kaudeksi.

– Joku voisi sanoa, että "no, olet tähtäämässä kisakuskiksi", joten sinun täytyy näyttää kaikki. Se on totta, mutta jos joku uskoo, että olen tarpeeksi hyvä, he uskovat niin. Jos joku taas ei halua minua, he löytävät kyllä satoja syitä.

– On tärkeää, että vakuutan itseni, kun olen ratin takana. En näe tarvetta suurelle puristamiselle, Kubica summaili.

Kubica toimi viimeksi F1-kisakuskina Renault'lla vuonna 2010. Hän loukkaantui kuitenkin seuraavana vuonna vakavasti ralliturmassa, ja hänen oikea kätensä on yhä heikko. Kubica arvioi ajavansa F1-autoa 70-prosenttisesti vasenkätisesti ja vain 30 prosenttia oikealla kädellä

Lue myös:

    Uusimmat