F1-kärkitallin pomolta katkeraa tekstiä – tämän kauden ongelmissa vanha syypää taustalla

F1-kärkitalli Red Bull ei ole pystynyt haastamaan alkukaudella kunnolla muun muassa Mercedestä, joka on marssinut kaksoisvoitosta toiseen. Red Bullin rääväsuu, neuvonantaja Helmut Marko nimitti energiajuomayhtiön tallin ongelmien taakse tutun tekijän.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull on kärsinyt alkukaudesta pito-ongelmista. Tähän mennessä itävaltalaistalli on napannut vain yhden palkintopallipaikan, joka tuli heti ensimmäisestä kisasta, Australian GP:stä. Tuolloin Max Verstappen oli kolmas.

Red Bull -pomo Marko myöntää suoraan, että talli on joutunut taistelemaan pitovaikeuksien keskellä.

Ongelman syypää on myös selvillä.

– Auto on rakennettu aiemman moottorivalmistajan suorituskykyongelmiin peilaten – meidän oli pakko keskittyä tehokkuuteen, Marko totesi Auto Bildin mukaan.

Tällä Marko viittasi Renaultiin, jonka kanssa Red Bull kävi varsin kovaa sanasotaa viime vuosien aikana. Renault on ollut myös Markon haukuntapuuna useaan otteeseen. Red Bull -leiri valitteli useaan otteeseen sitä, ettei Renault pystynyt tarjoamaan kilpailukykyistä voimalähdettä, vaan talli joutui antamaan tasoitusta muun muassa Ferrarille ja Mercedekselle.

Red Bull vaihtoi moottorivalmistajaa viime kauden jälkeen, kun se hyppäsi Renaultilta Hondan asiakkaaksi.

– Olemme menettäneet aikaa mutkissa, mutta nyt Honda on nostanut selvästi tasoaan. Voimme reagoida tähän, Marko totesi.

Red Bull on tuomassa ison päivityksen tämän viikonlopun Espanjan GP:seen, minkä avulla se yrittää palata jälleen voittotaisteluun.

MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Valtteri Bottas, joka on pisteen etumatkalla tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin nähden (87-86).

Lue myös:

    Uusimmat