Lähde: Ferrarilta kalliita harha-askelia MM-taistossa – karu arvio kadonneesta iskukyvystä

Ferrarin Singaporen osakilpailuun tuomat ja sen jälkeen tekemät päivitykset ovat maksaneet italialaistallille noin puoli sekuntia radalla, saksalainen Auto Motor und Sport arvioi.

Ylälaidan videolla Pitstop, jossa käsitellään Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välistä taistoa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Mercedes ja Lewis Hamilton ovat ottaneet tuntuvan otteen MM-titteleistä formula ykkösissä kauden toisella puoliskolla. Samalla kun Hamilton on ajanut lähes voitosta voittoon, Ferrarin ja Sebastian Vettelin iskukyky on pudonnut dramaattisesti.

Saksalaismedia Auto Motor und Sportin mukaan Ferrarin vaikeudet saivat alkunsa Singaporen osakilpailuun tuoduista päivityksistä. Lehti on arvioinut, että Ferrari oli kuudessa kisassa ennen Singaporea keskimäärin 0,2 sekuntia nopeampi kierroksella kuin Mercedes.

Singaporessa kaikki muuttui. Radan piti sopia loistavasti Ferrarille, mutta punaiset jäivät selvästi haastajiksi. Viimeisessä kolmessa kilpailussa Ferrari on tuonut autoonsa paljon uutta aerodynamiikkaa, mutta on ampunut niillä itseään jalkaan. Auton tasapainon ja renkaiden kulutuksen saralla se on ottanut takapakkia, kun Mercedes on samalla onnistunut omissa päivityksissään.

Samalla ero Mercedekseen on kasvanut puoleen sekuntiin, joten Ferrari on hävinnyt päävastustajalleen syksyllä arvion mukaan noin 0,7 sekuntia. Tästä osa on Mercedeksen kehityksen ansiota.

Juttu jatkuu videon alla.

Myös vertailu Red Bulliin kertoo Ferrarin alamäestä. Siinä missä itävaltalaistallin ero Mercedekseen on pysynyt samassa, kaula Ferrariin on kutistunut. Max Verstappen on sijoittunut kahdessa kolmesta viime kisasta paremmin kuin Vettel.

Ferrari-tallin sisällä on käyty myös valtataistelua, mikä on vaikeuttanut tilannetta entisestään.

F1-kausi jatkuu tällä viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat