F1-kärkitallin kuski joutui jo potku-uhan alle – selittelee nyt todella vaisua alkukauttaan

F1-sarjassa ranskalaiskuski Pierre Gasly, 23, nostettiin viime kauden jälkeen Toro Rossolta Red Bullille, kun australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo matkasi Renaultille. Kärkitalleihin kuuluvalla Red Bullilla Gaslyn alkukausi on ollut nihkeä.

Gasly on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa kuudentena, 32 pisteen voimin.

Erityisesti kauden ensimmäiset kisat menivät Gaslyn osalta penkin alle. Ranskalaiskuski kärsi erinäköisistä ongelmista, jääden muun muassa lauantain aika-ajoissa ensimmäiseen ja toiseen osioon.

Tuoreeltaan Gaslylle on huhuttu jopa potkuja. Italian kielisen Motorsport.com:n mukaan Renaultilla ajava Nico Hülkenberg on tyrkyllä Gaslyn korvaajaksi.

Ranskalaiskuskin omien sanojen mukaan Red Bullilla on ollut koko ajan hyvin positiivinen kulttuuri, vaikka alkukauteen on mahtunut vaikeita jaksoja.

– He ovat olleet todella kannustavia, Gasly sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Alkukauden jälkeen olen alkanut löytää monia niitä juttuja, mitkä eivät luonnistuneet heti alkutekijöissään. Talli tietää kyllä tarkalleen sen, mitä kaikkea tässä on tapahtunut.

– Ulospäin, totta kai, ainoa näkyvä tekijä on tuloslista. Mutta jos katsoo sisälle päin, niin olemme saaneet paljon informaatiota niistä asioista, mitkä eivät olleet menneet minun kannaltani toivotulla tavalla. Meillä on ollut myös muutamia ongelmia, Gasly kävi läpi.

Red Bullin sisäisessä taistossa Max Verstappen on ollut selvästi Gaslyä edellä. Verstappen on ollut Gaslyä parempi jokaisessa kisassa sekä jokaisessa aika-ajossa.

Lue myös:

    Uusimmat