F1-farssin rajuja yksityiskohtia julki – karmiva kohtalo milleistä kiinni

Azerbaidzhanin Bakun GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset saivat melkoisia käänteitä, kun kohonnut kaivonkansi suorastaan räjäytti Williamsin brittikuskin George Russellin pohjalevyn. Koko tapauksessa oli käydä todella huonosti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kyseinen selkkaus tapahtui harjoitusten alkuhetkillä. Tilanteessa Ferrarin Charles Leclerc oli ajanut kaivonkannen yli toisella pitkällä suoralla, minkä jälkeen kansi törötti kohonneena. Williams-kuski Russell ei ehtinyt reagoida tähän, minkä myötä hän ajoi suoraan kaivonkannen yli.

Russelin auto nousi osittain ilmaan törmäyksen seurauksena.

Hurjalta näyttäneestä tilanteesta on tullut ilmi rajuja yksityiskohtia.

– En tiedä kuinka paljon minulla oli nopeutta, mutta mittasimme 4G:n voiman, mikä on aika iso, Russell sanoi jälkikäteen motorsport.com:n mukaan.

Kaivonkansi teki rajua jälkeä Russellin auton pohjaosiin. F1-autoissa kuljettajan ja radan väliin ei jää hirveästi tilaa, minkä myötä tilanteessa puhuttiin todellisesta vaaratilanteesta.

– Kyllä. Jos kansi olisi ollut 10-15 millimetriä korkeammalla, se olisi mennyt suoraan läpi siitä, missä istuin. Silloin olisi käynyt pahasti, Russell totesi.

Williams-kuski selvisi tilanteesta lopulta säikähdyksellä.

– Hieman yllättäen en satuttanut itseäni. Enemmänkin menin shokkiin, kun osuin siihen. Olihan tuo todella vaarallista, Russell mietti.

Kaiken päälle tilanteeseen tuli lisää erikoisuuksia, kun Russellin autoa kuljettanut nosturiauto osui radan ylittävään siltaan. Tämä valutti hydrauliikkanesteet Williams-auton päälle.

Brittitalli ei ehtinyt saada Russellin autoa valmiiksi toisiin vapaisiin harjoituksiin. Lauantaina Russellin on kuitenkin määrä olla mukana kolmansissa harjoituksissa sekä aika-ajoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat