Valtteri Bottas jakoi kritiikkiä Monzan kisajärjestäjille – syynä F3-kuskin hurjalta näyttänyt kolari

Italian GP -viikonloppu sai omaa draamaa lauantaina, kun F3-luokassa Alex Peroni lensi hurjalla ilmalennolla ratavallien päälle. Tilanteessa Peronin auto lähti ilmojen teille hidastetöyssystä, joka poistettiin radalta ennen F1-sarjan aika-ajojen alkua. Kyseinen este keräsi kuitenkin kritiikkiä muun muassa Mercedeksen suomalaiskuskilta Valtteri Bottakselta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hidastetöyssy oli sijoitettu radan viimeiseen, Parabolica-mutkaan. Peronin kohdalla kyseiseen töyssyyn osuminen johti siihen, että hänen auto lähti hurjalta näyttäneelle ilmalennolle.

Peroni sai tärskyn seurauksena muun muassa aivotärähdyksen.

F1:sten aika-ajojen jälkeen aihe nostettiin pinnalle kärkikolmikon lehdistötilaisuudessa. Siellä Ferrarin Charles Leclerciltä, Mercedeksen Lewis Hamiltonilta ja Bottakselta tivattiin siitä, että konsultoitiinko kuskeja korokkeiden poistoon liittyen.

– Ei kukaan kysynyt ainakaan minulta. Olisin ollut sitä mieltä, että ottakaa se pois, ehdottomasti, koska olemme nähneet näitä rajuja kolareita. Eikä sillä korokkeella olisi ollut loppupeleissä merkitystä, koska eri kuljettajat ajaisivat kuitenkin viivojen yli. Se (koroke) oli väärässä paikassa ja liian korkea, Bottas kritisoi.

– Olen varma, että tuosta on opittu. Tuo on erittäin nopea kohta ja jos osut väärään kulmaan, niin jotain tuollaista voi sattua, Bottas jatkoi.

Paalulle ajanut Leclerc allekirjoitti Bottaksen kannan. Leclercin mukaan koko korokekysymys olisi vältetty toisenlaisella ratkaisulla.

– Tykkäsin siitä, kun tuossa kohdassa oli hiekkaa aiemmin. Se oli hyvä veto ratareunojen kannalta.

Leclercin vierestä eturivistä lähtevä Hamilton oli täysin samaa mieltä.

– Mielestäni isoin ongelma näiden turva-alueiden kanssa on asvaltti. Niiden kanssa ei olisi tarvinnut kysellä mistään korokkeista. Koko ongelma lähti rakentumaan siitä, että he päällystivät tuon alueen asvaltilla. Sitä ei olisi mielestäni tarvinnut tehdä, alkuunkaan, britti mietti. 

Lue myös:

    Uusimmat