F-35:n valmistaja Suomen hävittäjävalinnasta: Olemme erittäin tyytyväisiä

Näin puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen kuvailee F35-hävittäjien ominaisuuksia:"Sai parhaan tuloksen sotapeleissä" 4:09
Näin puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen kuvailee F35-hävittäjien ominaisuuksia – arvioinnissa käytettiin sotapeliä

Yhdysvaltalaisyhtiö Lockheed Martin kertoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että Suomi valitsi yhtiön F-35:n seuraavaksi hävittäjäkseen. Yhtiö katsoo, että valinta tuo Suomelle merkittävää uutta suorituskykyä ja luo vakautta alueelle.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Suomen valtioneuvosto on valinnut perusteellisen ja avoimen kilpailun kautta F-35:n. Odotamme innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä Suomen Puolustusvoimien ja suomalaisen puolustusteollisuuden kanssa F-35:n toimituksen ja ylläpidon parissa, Lockheed Martinin F-35-ohjelman johtaja Bridget Lauderdale sanoo tiedotteessa.

– F-35:n valinta tuo suomalaiselle teollisuudelle ainutlaatuisia digitaalisia kyvykkyyksiä, joita hyödynnetään viidennen sukupolven hävittäjien suunnittelussa ja valmistuksessa.

Yhtiö suitsuttaa valinnan tarjoavan Suomelle taloudellisia ja teknologisia hyötyjä vuosikymmenien ajan. Lockheed Martinin mukaan suomalainen puolustusteollisuus saa F-35:n valmistukseen ja ylläpitoon liittyen mahdollisuuksia, joita ei ole aikaisemmin tarjottu millekään muulle maalle.

Lockheed Martin kehuu F-35:n olevan maailman edistyksellisin ja selviytymiskykyisin hävittäjä.

Lauderdale totesi, että F-35:n tuotanto jatkuu yli 20 vuoden ajan ja ylläpito 2070-luvulle saakka.

Lue myös:

    Uusimmat