Ex-missi Essi Pöystin mielestä misseys on nykyisin raadollisempaa: "Se vaatii kovaa päätä ja suodatinta"

Silloin, kun Essi Pöysti kruunattiin Miss Suomeksi, ei sosiaalista mediaa ollut niin kuin nyt.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti on nykyisin töissä lääkkeellisten laitteiden tuotehallinnon parissa. Sairaanhoitajaksi opiskellut ex-missi kiertää työnsä parissa ympäri Suomea - Etelä-Suomesta Lappiin saakka.

Työkiireiden lisäksi kotona odottaa vilkas lapsiarki. Pöystillä ja hänen puolisollaan, ex-koripalloilija Ville Mäkäläisellä on kolme yhteistä lasta. 

– Lapsien ja reissutyön yhtälö tuo omat haasteensa arkeen. Se vaati myös totuttelua, sillä olin jonkin aikaa kotona lasten kanssa, ja mies kävi töissä, Pöysti kertoo Jysk Garden Suomi -tapahtumassa.

Pöysti kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2009. Hän muistelee lämmöllä kyseistä aikaa. Hän ei osaa kuitenkaan sitä sanoa, lähtisikö kisaan nykypäivänä.

– Misseyteen on tullut vahvasti mukana myös sosiaalinen media, jota aikanani ei ollut. Se maailma on aika raadollinen. Sellainen vaatii kovaa päätä ja suodatinta. Silloin kun minut kruunattiin, käytettiin Facebookkia, eikä sekään ollut samanlaista kuin nyt.

Pöysti käyttää nykyään sosiaalista mediaa ja päivittelee Instagram-tililleen kuulumisia. Hänelle se on kuin päiväkirja, jonne tallentuu hauskat ja tärkeät hetket.

– Julkaisen tililleni satunnaisesti. En kuitenkaan ole sellainen ihminen, joka vuodattaisi kaiken itsestään sinne. Kerron silloin, kun sillä on jokin merkitys – kuten kerroin avoimesti keskenmenostani. Se on edelleen tabu ja halusin antaa ääneni sille, Pöysti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat