Mainos

Ex-miljonääri Jaakko Rytsölän avoin kertomus aiheutti palautevyöryn - "häkeltynyt olo"

MTV Uutisten viikonloppuna julkaisema artikkeli entisestä it-miljonääristä Jaakko Rytsölästä on koskettanut monia suomalaisia.

MTV.fi:n Missä he ovat nyt -sarjaan kuuluvassa jutussa Rytsölä kertoo tunteistaan 2000-luvun "hulluina vuosina", niitä seuranneista vaikeuksista sekä siitä, miten on selvinnyt konkurssin aiheuttamista syyllisyyden ja häpeän tunteista.

Artikkeli oli yksi viikon luetuimmista - lisäksi kommentteja jutusta on tullut paljon sekä MTV Uutisille että Jaakko Rytsölälle itselleen.

Palaute on ollut lähes poikkeuksetta myönteistä ja kannustavaa. Rytsölää on monessa palautteessa pidetty esimerkkinä siitä, miten hyvällä asenteella voi päästä vaikeuksienkin yli.

Poimintoja MTV Uutisten saamasta palautteesta:

– Hienoa kuulla, että Jaakko on päässyt eteenpäin ja noussut noista 10 vuoden takaisista kuopista. Tässä tarinassa olisi voinut olla toisenlainenkin loppu. Osoittaa, että on fiksu kaveri, jolla päässä muutakin kuin tukka. Tsemppiä jatkoon!

– Hieno juttu! Vaikka tuollainen leveä elämä varmasti aikanaan kateutta aiheuttikin, niin miksi sitä rahaa pitää jemmata sinne tileille? Ei tietenkään kaikkea käyttää, mutta mielestäni elämästä pitää ottaa ilo irti niin kauan kun sitä riittää. Mitä järkeä jättää kuoleman jälkeen kymmeniä miljoonia jälkeensä...Perinnöksi tietysti jotain, mutta miksi koko elämän kehittäisi rahan hankkimiseen, jota ei ikinä käyttäisi.

– Värikäs elämä. Kiva kuulla, että kaveri on saavuttanut tasapainon elämäänsä. Raha ei tee onnelliseksi. Hieno urheiluauto saattaa olla hetken upea kokemus, mutta sekin muuttuu tavalliseksi asiaksi. Terveys ja tavallinen perhe-elämä ovat tavaroita arvokkaampia.

– Tunsin aikoinani...hyvä heppu mutta liian kiltti:) viisastunut:) kaikkee hyvää veljeksille...

– Olen aina välillä miettinyt mitä Rytsölöille kuuluu. Tunsin etäisesti vuosia sitten mutta sitten tuli ongelmat. Pelkäsin pahempaa. Jäi hyvä mieli!

– Näin Lamborghinin 2000-luvun alussa ja kyllä silloin jotenkin ärsytti koko jätkä. Pidin leuhkana mutta nyt kun luin tarinan niin luulen, että ärsytys johtui omasta kateudesta. Ihan hieno mies ja arvostan asennetta!

– Tässä taloustilanteessa on ihan rohkaisevaa lukea siitä miten joku on noussut suosta ja selvinnyt valtavista menetyksistä ihan täysjärkisenä. Taitaa olla onnellinen ja fiksu kaveri! 

– Perus Suomi-menoa. Menestyksestä pitäisi tuntea morkkista. En ota kantaa verovelkoihin, mutta järjestelmän pitäisi olla sellainen, ettei tuollaisiin noitarovioihin jouduta. Suomi tarvitsee näitä kavereita.

– Arvostan tuota nuoruuden menoa ja rahan käyttöä. Nuo ne vasta ovat eläneet!

– Todella positiivista ja rohkaisevaa kommenttia on tullut, on ihan häkeltynyt olo, Rytsölä kertoo.

– Ei sillä pitäisi olla väliä, mitä muut ajattelevat, mutta pakko myöntää, että kivalta se on tuntunut. Kommentteja ja tervehdyksiä on tullut niin tutuilta kuin tuntemattomilta.

Monessa kommentissa ihailtiin Rytsölän asennetta ja sitä, kuinka henkilökohtaisen konkurssin ja muiden vaikeuksien jälkeen hän on kasannut itsensä ja elämänsä uudelleen.

MTV Uutisten erikoishaastattelussa Rytsölä kertoi voineensa vasta viimeiset viisi vuotta hyvin - sitä edelsi melkein kymmenen vuoden morkkis tapahtumista.

– Tiedän kokemuksesta, että taloudelliset ongelmat voivat olla tosi raastavia ja vaikeita, enkä lähde vähättelemään kenenkään tilannetta sanomalla, että kyllä se siitä, hän sanoo nyt.

– Itselläni oli pinttymiä siitä, millaista elämän pitäisi olla, ja luopuminen siitä tuntui pahalta. Voin vain sanoa omasta elämästäni sen, että kun lopulta sopeuduin uuteen tilanteeseen, huomasin, että elämä oli edelleen yhtä hyvää, joiltain osin parempaakin. Jälkikäteen ajateltuna en myöskään joutunut luopumaan mistään tärkeästä.

Rytsölä kertoo nyt keskittyvänsä perhe-elämään ja yrittäjyyteen. 

Lisää Rytsölän kuulumisista ja koko tarina:Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.