Ex-maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki paineli neljänneksi uuden lajinsa maailmancupissa – "Olen kyllä oikeassa paikassa"

Susanna Saapunki päättää maastohiihtouransa – tunteikas avautuminen MTV Urheilulle:"Koen, että olen epäonnistunut hiihtäjänä todella pahasti" 2:58
Susanna Saapunki avautui hiihtouransa päättämisestä tunteikkaasti helmikuussa.

Entinen maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki ylsi neljänneksi 13,3 kilometrin mittaisessa vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Itävallan korkeimmalla vuorella Grossglocknerilla.

Kenialaiset ottivat kolmoisvoiton Joyce Muthonin johdolla. Hiihtouransa lopettamisesta helmikuussa kertonut Saapunki oli koko kilpailun paras eurooppalainen. 

– Olen kyllä oikeassa paikassa, eikä tarvitse enää yhtään epäillä sitä, oliko oikea päätös jättää hiihtoura taakse ja siirtyä täysipäiväiseksi vuorijuoksijaksi, Saapunki sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Jos saavutan jotain tällaista vain kolmen kuukauden harjoittelulla, en voi olla kuin tyytyväinen.

Kilpailu sisälsi 1 300 metriä nousua. Saapungin mukaan lihaskunto oli kovilla viimeisellä kilometrillä, kun reitillä oli jyrkkiä portaita ja kivikkoista maastoa.

– Hapenottokyky minulla on kova, mutten ole vielä päässyt juoksemaan edes omalla hapenottokyvyn maksimitasolla, kun lihas väsyy nopeammin.

– Kun lihaskestävyys paranee, sitten mennään vielä kovempaa.

Saapunki juoksee seuraavan maailmancupin kilpailunsa Ranskassa Mont Blancilla 17. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat