Ruotsin hiihtotähti Ebba Anderssonilta hurja tyylinäyte toisessa lajissa

Ruotsin tähtihiihtäjä Ebba Andersson väläytteli juoksuvauhtiaan perjantaina järjestetyssä kilpailussa. 10 kilometrin pituisen Scaniamilen -maastojuoksukilpailun voittoon juossut Andersson kellotti ajan 37.17.

Anderssonin ajalla oltaisiin sijoituttu vuoden 2019 MM-kisoissa sijalle yhdeksän. Se tulee kuitenkin ottaa huomioon, että maastojuoksussa rata määrittää suurelti loppuaikaa. Andersson olisi ollut 2017 MM-kisoissa 64:s ja 2023 kisoissa 45:s. 

– Olin valmistautunut siihen, että tämä juostaisiin asfaltilla, mutta se osoittautuikin radaksi, jossa mentiin ylös ja alas. Kun olin siellä, niin mietin, että kuinka hiton pitkä tämä rata voi olla? Tämähän ei lopu koskaan! Andersson kertoi Expressenille.

– Saan hädin tuskin sanoja suustani. Olen edelleen täysin velttona. Tämä oli kuitenkin vasta alkua kovalle kaudelle, joten se on vain totuttelukysymys, Andersson totesi.

Ruotsin maajoukkuehiihtäjät ovat paraikaa kauteen valmistavalla leirillä Södertäljessä ja he ottivat perjantaina osaa maastojuoksukilpailuun. Mukana naisten kilpailussa oli Anderssonin lisäksi useita muita maajoukkuehiihtäjiä kuten Frida Karlsson, joka hölkkäsi kilpailun vähän alle 58 minuutin aikaan.

– Olen ollut hiukan kipeänä keväällä, enkä ole ehtinyt juoksemaan ollenkaan tänä vuonna. Siksi valitsin tänään sopivan vauhdin, Karlsson kertoi.

Anderssonin aikaa lähimmäksi naisten kilpailussa pääsivät Louise Lindström (39.16) ja Lisa Eriksson (39.36). Miesten kilpailussa kovinta vauhtia hiihtäjistä piti William Poromaa (33.28), joka jäi kisan voittaneesta Rudolfs Zermisistä vain viisi sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat