Toto Wolffilla teoria Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin vihanpidosta – "Kukaan ei osannut arvata"

3:31
Video: Läpikäynnissä Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kolari Barcelonasta 2016.

F1:ssä vuoden 2016 tapahtumat ovat piirtyneet elävästi lajifanien mieleen. Tuolloin Mercedeksen Lewis Hamilton ja Nico Rosberg kävivät enemmän kuin kiihkeää maailmanmestaruustaistoa. Yhteenotoilta ei vältytty. Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan ”kukaan ei voinut ennustaa”, että kaksikon välit kiristyvät kiehumispisteeseen asti.

Hamilton ja Rosberg toimivat Mercedeksen kuljettajina vuosien 2013–16 aikana. Yhteinen taival päättyi, kun Rosberg päihitti Hamiltonin mestaruustaistossa kaudella 2016. Tämän jälkeen Rosberg ilmoitti lopettavansa F1-uransa.

Mercedes palkkasi hänen tilalleen Valtteri Bottaksen.

Kauden 2016 mestaruustaistossa nähtiin muun muassa kaksikon välisiä keskinäisiä kolareita. Näistä puhuttelevin yhteenotto tapahtui Barcelonassa, jossa Hamilton ja Rosberg kilkkasivat toisensa ulos radalta heti ensimmäisellä kierroksella. Tämän jälkeen osapuolilta kuultiin hyvinkin vihapainotteisia kommentteja.

Hamiltonin ja Rosbergin väliset tapahtumat nousivat esille, kun Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vieraili Jake Humphreyn vetämässä podcastissa. Wolff tyrmäsi ajatuksen siitä, että Rosbergin ja Hamiltonin kiristyneet välit johtivat siihen, että molemmat kuskit saivat itsestään aivan kaiken irti.

– En usko siihen, koska puhuttiin kuitenkin negatiivisista asioista. Ja tässä lajissa jokaisen pitää olla tiimipelaaja, Wolff vastasi.

– Tuolloin tallin sisäisten palavereiden ilmapiiri oli hyvin negatiivinen. Ja se levisi koko talliin. Tuo on jotain, mitä en hyväksy enää koskaan.

Wolffin mukaan hän ei päässyt koskaan kunnolla kiinni siihen, minkä takia Hamilton ja Rosberg ajautuivat pahaan välirikkoon. Wolff löi pöytään teorian, jonka mukaan taustalla oli paljon ”historiallisia viitteitä”.

Hamilton ja Rosberg ajoivat keskenään kilpaa jo nuorena karting-sarjoissa.

– Minun oli vaikea muuttaa mitään, koska heidät oli palkattu jo ennen kuin itse astuin talliin.

– Kukaan ei osannut arvata, että millaisiksi heidän keskinäiset välinsä muodostuisivat. Taustalla oli paljon aiemmin tapahtuneita asioita, joista kukaan meistä ei tiennyt tai ei tule koskaan tietämään, Wolff muotoili.

Kauden 2016 käänteet ovat muuttaneet Mercedeksen toimintatapoja.

– Käymme hyvin tarkasti läpi sitä, miten kuljettajat työskentelevät keskenään. Ja mitä esimerkiksi tapahtuu, jos toinen kuskeista kokee jonkinlaisen epäonnistumisen.

– Hyväksymme sen, että kuljettajat saavat olla ärtyneitä tai tuskissaan, jos he kamppailevat keskenään. Pidämme kuitenkin huolen siitä, että tallin sisällä jyllää positiivinen dynamiikka, Wolff avaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja