Ex-huippuvalmentaja Arsène Wengeriltä hämmentävä sivallus nykyluotsien kärsimyksestä

1:35
Arsène Wengerin pitkä ajanjakso Arsenalin peräsimessä päättyi vuonna 2018.

Arsenalin takavuosien menestysvalmentaja Arsène Wenger on hämmentänyt kommenteillaan nykyisen luotsien kärsimyksestä.

Arsenalia 1996–2018 koutsannut valmentajaikoni joutui varsinkin viimeisten vuosiensa aikana Pohjois-Lontoossa kovan kritiikin kohteeksi. Seuran alettua monien mielestä taantua suuri joukko Arsenal-kannattajista halusi Wengerin väistyvän jo vuosia ennen kuin tämän aikakausi päättyi.

Valmentamisen paineet ovat nyt takana. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan globaalin jalkapallokehittämisen johtajana nykyisin toimiva Wenger vihjaakin ottavansa ilon irti katsomalla nykyluotsien vaikeuksia sivusta.

– Rentoudun, kun näen muiden managerien kärsivän. Ajattelen, että "on sinun vuorosi, ystäväni", Wenger sivalsi BBC Radio 4:llä.

Wenger kertoo rakastavansa jalkapallon katsomista. Touhu on hänen mukaansa helpompaa, kun hän tekee sitä nyt etäisyyden päästä.

– Miksi tämä pelaaja tekee tämä päätöksen? Mitkä ovat suurimpia virheitä, joita he tekevät? Nautin siitä myös, koska jalkapallo on aina ennalta arvaamatonta.

– Se ei ole kuin teatteria. Menet joka ilta teatteriin, ja se alkaa samoin sekä loppuu samoin. Mennessäsi joka ilta jalkapallopeliin se on aina erilaista, Wenger sanaili.

Wenger, 71, johdatti Arsenalin aikanaan kolmeen Valioliigan mestaruuteen ja seitsemään FA-cupin voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja