Arsene Wenger kyllästyi Jose Mourinhon vinoiluun: "Kuin olisin lastentarhassa"

3:20
Tulosruutu: Alkukauden yllättäjä Aston Villa jatkaa puhtaalla pelillä Valioliigassa.

Arsene Wenger ja Jose Mourinho ottivat usein yhteen jalkapallokentän laidalla, mutta miesten välinen sanailu jatkuu myös ranskalaisen siirryttyä valmentamisesta muihin tehtäviin.

Wenger julkaisi hiljattain elämäkertakirjansa, My Life on Red and White, jossa perkaa 22 vuottaan Arsenalin peräsimessä.

22 vuoteen mahtui useita tulisia kohtaamisia Chelseaa luotsannutta Mourinhoa vastaan. Kaksikko selvitteli monesti välejään kentän laidalla sanallisesti, mutta sen lisäksi kanssakäyminen äityi välillä fyysiseksi, kun kaksikko töni toisiaan vuonna 2014 joukkueiden kohtaamisessa.

Paljon huomiota saaneista kohtaamisista huolimatta Mourinhoa ei, kenties yllättäen, mainita Wengerin kirjassa. Portugalilaisen mielestä syy hänen poisjättämiseensä on selvä.

– Koska hän ei koskaan onnistunut voittamaan minua, Mourinho totesi.

Mourinhon sanoissa on osin perää, sillä Wengerin Arsenal ei onnistuntu voittamaan Mourinhon Chelseaa joukkueiden 13 ensimmäisessä kohtaamisessa. Kaikkiaan Wenger voitti Mourinhon kahdesti 19 kohtaamisessa.

Wenger on kommentoinut Mourinhon kärkevää arviota. Kaikesta päätelleen miesten välillä kipinöi yhä.

– Ei se minua häiritse. Se on jatkuvaa provokaatiota. Minusta tuntuu kuin olisin lastentarhassa hänen kanssaan. Mutta se on osa hänen persoonallisuuttaan, Wenger sanoi.

Wenger tuntuu muistavan tarkkaan, kuinka monta kertaa poistui voittajana ottelusta Mourinhon joukkuetta vastaan. 

– Löimme hänet kahdesti. Voitimme ja pelasimme tasan useita kertoja, Wenger sanoi.

– Ei ole kyse ainoastaan sinusta itsestäsi, olet vain mukana voittamassa. Managerin tehtävä on saada mahdollisimman paljon irti joukkueestaan.

Wenger siirtyi sivuun Arsenalin managerin paikalta vuonna 2018 ja toimii nykyisin Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kehitystehtävissä. Mourinho puolestaan on nykyisin Tottenhamin manageri oltuaan aiemmin myös muun muassa Manchester Unitedin peräsimessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja