Ex-F1-kuski alkoi kiehua raivosta – uhkasi tallikaveria väkivallalla: "Täysi idiootti"

Romain Grosjean menetti hermonsa sunnuntaina käydyssä IndyCarin Honda Indy 200 -osakilpailussa Mid-Ohiossa.

Ranskalaiskuski Grosjean törmäsi sijoituksista taistellessaan Andretti-tallikaverinsa Alexander Rossin kanssa ainakin kolmeen kertaan. Yhdysvaltalaista Rossia on pidetty laajalti syyllisenä osapuolena.

Grosjean teki oman näkemyksensä harvinaisen selväksi purkautumalla tiimiradioon.

– Mkä häntä vaivaa? Mikä häntä vaivaa? Michael (tallipäällikkö Andretti), sinun täytyy puhua hänelle. Naurettavaa, Grosjean puhisi useiden kirosanojen kera.

– Aion lyödä häntä. Sanoin teille, että aion lyödä häntä, entinen F1-kuski huusi.

Grosjean jatkoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa kutsumalla Rossia "täydeksi idiootiksi". 

– En tiedä, miksi hän tekee tätä.

Grosjean ei ollut itsekään kisassa täysi pulmunen, vaan kolaroi omasta syystään toisen tallikaverinsa, Colton Hertan, kanssa.

– Minun täytyy pyytää anteeksi Coltonilta. Minulla oli paljon enemmän pitoa kuin kellään muulla, joten jarrutin. En tajunnut, että Colton jarruttaisi niin aikaisin. Yritin välttää kontaktia. Se ei ollut hyvä juttu puoleltani, mutta se siitä; Rossi oli täysi idiootti.

Andretti ilmaisi tiedotteessa tapahtumien muun muassa maksaneen arvokkaita ratasijoituksia ja heikentäneen tuloksia. Herta sijoittui 15:nneksi, Rossi 19:nneksi ja Grosjean 21:nneksi. Kilpailun voitti Team Pensken Scott McLaughlin

Pitkä F1-tausta

Grosjean kilpaili F1-sarjassa vuosina 2009 ja 2012–20. Hän sai Bahrainin GP:ssä 2020 pahassa onnettomuudessa palovammoja Haas-autonsa sytyttyä tuleen.

Grosjean toimi kahden kauden ajan Kimi Räikkösen tallikaverina Jäämiehen Lotus-vuosina 2012–13. 

Lue myös:

    Uusimmat