Mainos

Ex-agentin myrkytys: EU:n ulkoministereiltä tuki briteille – ulkoministeri pitää Venäjän suhtautumista absurdina

1:40

Euroopan unionin ulkoministerit ovat ilmaisseet yksimielisen tukensa Britannialle myrkytystapauksen johdosta.

Euroopan unionin ulkoministerien julkilausumassa tuomitaan hermomyrkkyisku ja ministerit sanovat ottavansa hyvin vakavasti Britannian arvion siitä, että Venäjä olisi vastuussa teosta.

– Olemme solidaarisia Britannialle, se on selvää. Olemme erittäin huolestuneita tapahtuneesta. Tätä ei voi mitenkään hyväksyä, EU:n ulkosuhteista vastaava korkea edustaja Federica Mogherini sanoi EU:n ulkoministerikokouksessa.

Johnson ihmettelee Venäjän myrkkylausuntoja

Venäjällä Kremlin edustaja vaati Britannialta todisteita siitä, että Venäjä olisi teon takana tai muutoin Britannian olisi pyydettävä anteeksi syytöksiään. Britannian ulkoministeri ihmettelee Venäjän sekavia kommentteja.

– Tänään Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tekniset asiaintuntijat saapuvat Britanniaan selvittämään Salisburystä otettuja näytteitä. Samaan aikaan Venäjän torjuva suhtautuminen kasvaa absurdeihin mittoihin, Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoi.

– Yhdessä vaiheessa he sanoivat, että eivät koskaan tehneet Novichok-hermomyrkkyä ja sitten he sanoivat, että tekivätkin Novichokia mutta että sen kaikki varastot olisi tuhottu ja sitten he taas sanoivat, että ovat tuhonneet varastot mutta osa myrkystä on mystisesti kadonnut Ruotsiin tai Tshekkiin tai Slovakiaan tai jopa Yhdysvaltoihin tai Britanniaan.

Euroopan unionin julkilausumassa sanotaan, että hermomyrkyn käyttö on turvallisuusuhka meille kaikille ja että myrkyn käyttö rikkoo kemiallisten aseiden sopimusta. EU haluaa lisäksi, että Venäjä antaa täydellisen selonteon Novichok-hermomyrkkyohjelmasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.