Mainos

Evira vahvistaa: Kohutuista brasilialaislaitoksista tullut lihaa Suomeen

Nyt kohun olleilta Brasilian lihatuottajilta on tullut lihaa tänä vuonna Suomeen, vahvistaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Eviran tähän mennessä selvittämien tietojen mukaan Suomeen on tuotu tammi–helmikuussa 2017 lihaa Brasiliasta myös niistä laitoksista, jotka liittyvät kyseessä olevaan kohuun. Onko toimitettu liha ollut huonolaatuista, ei ole vielä selvinnyt.

0:38

Brasiliasta tuotiin Suomeen kyseisellä ajanjaksolla tuoretta naudanlihaa 30 000 kiloa ja pakastettuna noin 3500 kiloa. Siipikarjanlihaa tuotiin noin 155 000 kiloa, valtaosin pakastettuna.

Alustavien tietojen mukaan kaikki pakastettu naudanliha, noin 6000 kiloa tuoretta naudanlihaa ja noin 9000 kiloa siipikarjanlihaa olisi tuotu Suomeen ongelmiin yhdistetyistä tehtaista. Toistaiseksi erien mahdollisista laatuongelmista ei tiedetä.

Eviran mukaan brasilialaisesta siipikarjanlihasta on tullut vuonna 2016 ja 2017 salmonellaa koskevia ilmoituksia Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisten nopean hälytysjärjestelmän RASFF:in kautta. Suomeen näitä lihaeriä ei ole tuotu.

– Yritykset toimivat Suomessa varsin vastuullisesti. Osa yrityksistä on lopettanut lihantuonnin Brasiliasta jo aiemmin tuotteissa havaitsemiensa laatuongelmien vuoksi tai kuluttajapalautteen pohjalta, toteaa johtaja Leena Räsänen Evirasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.