Suomen ruokavirasto pyytää Puolalta selvitystä sairaiden nautojen teurastuksesta

Ruokaviraston elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen kertoo keskustelleensa suomalaisten liha-alan yritysten edustajan kanssa Puolan nautaskandaalista.

– Jos he tietäisivät, mitä laitoksia Puolassa tämä ongelma koskee, he pystyisivät selvittämään, onko niistä laitoksista tuotu (lihaa) Suomeen, Räsänen sanoo.

Toistaiseksi Suomessa ei ole täsmällistä tietoa puolalaisista ongelmateurastamoista.

EU:n jäsenvaltioiden elintarvikkeiden ja rehujen nopean hälytysjärjestelmän kautta ei ole tullut tietoa, että Suomeen olisi tuotu elintarvikevaaran sisältävää puolalaista naudanlihaa, kertoo Ruokavirasto.

Puolasta ei ole saatu vastauksia

Räsänen kertoo kysyneensä puolalaisilta tietoja laitoksista, jotta pystyttäisiin jäljittämään, onko lihaa tullut Suomeen.

Puolasta ei ole saatu vielä vastauksia. Räsänen ei osaa arvioida, milloin vastauksia saadaan.

Hänen mukaansa EU-komissioltakin on kysytty, onko komissiolla lisätietoa asiasta.

Sairaan näköisiä nautoja raahattiin teurastettavaksi

Helsingin Sanomat kertoi eilen puolalaistoimittajan kuvanneen, kuinka sairaan näköisiä nautoja raahataan öisin teurastettavaksi ilman eläinlääkärin tarkastusta Mazovian alueella sijaitsevassa teurastamossa.

HS:n mukaan teurastuksen jälkeen työntekijät näyttävät poistavan ruhoista muun muassa makuuhaavoja ja kasvaimia, jotka kielivät sairauksista.

Uutistä päivitetty 14.42.

Lue myös:

    Uusimmat