Evakuointibussia kuljettaneen Kevinin neuvokas toiminta pelasti pienet koululaiset Kalifornian liekkihelvetistä – Teki t-paidastaan hengityssuojaimet

Bussikuski todellinen urotyö – pelasti koululaiset liekkimeren keskeltä 1:36

Kaliforniassa riehuneet metsäpalot ovat vaatineet jo useita kymmeniä uhreja. Vakavan tilanteen keskellä on tarvittu rohkeutta ja urotöitä. Niistä yhden teki kalifornialainen koulubussin kuljettaja. 

Vain muutaman kuukauden bussinkuljettajana työskennelleestä Kevin McKaysta tuli hetkessä sankari, kun hän pelasti 22 peruskoululaista uhkaavasti lähestyvältä palolta Paradisen kaupungissa Kaliforniassa.

McKayn tehtävänä oli pelastaa Ponderosan koulusta ne oppilaat, joiden perheet eivät olleet päässeet palojen takia koululle lapsiaan hakemaan. McKayn lisäksi bussissa oli kaksi opettajaa Abbie Davis ja Mary Ludwig, jotka auttoivat evakuoinnissa.

Apu vaatekappaleesta

Evakuointimatka oli kuitenkin pitkä ja lisäksi matkalla bussi joutui liikennesumaan. Tulipalosta aiheutuva savu tunkeutui bussin sisälle, ja oppilaat alkoivat tuntea olonsa heikoksi.

Kuljettaja ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi. Hän repi t-paitansa pieniksi kappaleiksi, ja rievut kastettiin bussista löytyneen vesipullon vedellä. Niistä oppilaat saivat itselleen hengityssuojaimet.

– Se näytti auttavan, McKay kertoo.

Pelastustyö sai onnellisen lopun ja oppilaat sekä opettajat pääsivät turvaan.

Kalifornian tulipalot ovat historiansa tuhoisimmat. Jo 76 ihmisitä on kuollut ja yli 1 200 ihmistä on kateissa.

Lue myös:

    Uusimmat