Eva Wahlström valmistui taiteen maisteriksi – avautui somessa opiskeluaikansa raskaudesta, joka vei sormista tunnon: "Mietin, miten voisin olla muotoilija, jos en tunne sormenpäilläni"

Roosanauhan suunnittellut Eva Walhström muistaa kirkkaasti hetken, kun joutui sanomaan hyvästit syöpää sairastaneelle isälleen 1:23
Eva Wahström kertoi MTV Uutisille vuonna 2021, miten hän muistaa kirkkaasti hetken, kun joutui sanomaan hyvästit syöpää sairastaneelle isälleen.

Ex-nyrkkeilijä Eva Wahlström sai maisterin paperit.

Ex-nyrkkeilijä ja taiteilija Eva Wahlström, 42, kertoi 28. maaliskuuta Instagramissa valmistuneensa taiteen maisteriksi. Kahdeksanvuotinen opiskelutaival ei ollut aina kovin helppo.

– Oli myös haastavaa, koska viisi ensimmäistä vuotta nyrkkeilin samalla ammatikseni. Pyöräilin aamukuudelta 15 kilometriä koulun viereiselle salille ja tein pääharjoituksen kello 7 ennen koulua, Wahlström kirjoitti.

Eva Wahlström on jakanut kuvia tekemistään töistä Instagramiin. Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hänen esikoisensa Leon oli tuohon aikaan tietysti pienempi ja tarvitsi paljon läsnäoloa. Wahlström halusi myös itse olla poikansa kanssa mahdollisimman paljon. Leon oli usein mukana päivän toisissa treeneissä ja joskus koulussakin.

Wahlström siis suoritti kandidaatin tutkintonsa tila- ja huonekalusuunnittelusta nyrkkeilyn ohella. Kaiken lisäksi hän kirjoitti Rajoilla-kirjaansa öisin, koska oli aloittanut kirjoitustyön jo ennen opiskelupaikan saamista.

– Lopetettuani urani jatkoin opintojani Contemporary Designissa, joka haastoi ja rikastutti luovuuttani entistäkin enemmän. Maisterivaiheen aikana olin raskaana ja oksentelin päivittäin. Loppuraskauden aikana menetin tunnon käsistäni ja se oli paitsi hankalaa, myös pelottavaa. Mietin, miten voisin olla muotoilija, jos en tunne asioita sormenpäilläni, eivätkä tavarat pysy käsissäni. Onneksi tunto palasi Elian synnyttyä. Lopputyöni kirjoitin taas lähinnä öisin, koska päivät menivät Elian tahdissa. En suosittele kenellekään, mutta oli pakko, kun opintoaikani oli loppumassa, Wahlström kertasi opiskeluaikaansa.

Eva Wahlström on jakanut lapsiarkeaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Alla olevassa kuvassa hän imettää Eliaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Puolen vuoden lopputyön kirjoittamisen jälkeen Wahlströmin kovalevy hajosi. Silloin hän meinasi antaa periksi.

– Tekstin lisäksi hävisivät muistiinpanot, haastattelut ja valokuvat. Kiitos teille seuraajille, kun koititte auttaa! Olin kuitenkin luvannut valmentaja Meroselle käydä koulun loppuun, joten ostin uuden koneen, ja aloitin alusta, Wahlström kirjoitti.

Wahlström sai valmiiksi Boxning som konst -lopputyönsä [Nyrkkeily taiteena], joka tutkii ihmisyyttä ja ihmisen tarpeita. Työtä käännetään nyt suomen kielelle opetusmateriaaliksi Teatterikorkeakouluun.

Wahlström on naimisissa nyrkkeilijä Niklas Räsäsen, 36, kanssa. Heillä on yhteinen poika Elia, ja Räsäsellä on aiemmasta suhteestaan poika. Leon on Wahlströmin aiemmasta suhteesta Pekka Kaislaman kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat