Eva Wahlström rakensi itselleen suojakuoren isän kuoleman jälkeen: "Minusta tuli kovempi ja kylmempi"

Roosanauhan suunnittellut Eva Walhström muistaa kirkkaasti hetken, kun joutui sanomaan hyvästit syöpää sairastaneelle isälleen 1:23
Eva Wahlström muistaa kirkkaasti sen hetken, kun joutui sanomaan hyvästit rakkaalle isällee.

Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija Eva Wahlströmin ja hänen puolisonsa Niklas Räsäsen pojan nimi on peruja ex-nyrkkeilijän isältä. 

Taiteiden maisteriksi opiskeleva, entinen nyrkkeilijä Eva Wahlström on vuoden 2021 Syöpäsäätiön Roosa nauhan 2021 suunnittelija.

Tämän vuoden Roosa nauha on värikäs ja räiskyvä. Wahlström kertoo, että se edustaa rajattomuutta ja rajojen ylittämistä.

Maaliroiskeen värittämän nauhan lisäksi ex-nyrkkeilijä suunnitteli rannekorun.

– Kuvio on vapaalla kädellä tehty siveltimen veto. Se on just sitä, että rapatessa roiskuu ja saa roiskuakin. Teema tarkoittaa sitä, että lähdetään venyttämään omia rajoja. Ei tarvitse olla ainoastaan vaikkapa nyrkkeilijä, vaan voi olla sen lisäksi myös äiti ja taiteilija samaan aikaan, Wahlström kertoo MTV Uutisille.

Wahlström on joutunut kohtaamaan syövän katalat kasvot läheltä. Hänen rakas isänsä Björn ”Nalle” Wahlström menehtyi syöpään vuonna 2004.

Isän sairastumista oli perheen todella raskasta seurata vierestä.

– Isäni eli niin pitkään syövän kanssa. Jouduimme katsomaan vierestä, kun hän kuihtui päivä päivältä. Se oli todella rajua ja surullista.

Wahlström oli 24-vuotias, kun hänen isänsä menehtyi.

– Olen aina ollut isän tyttö. Ennen kuolemaa olin lapsen kaltainen ja ajattelin, että kaikki aina järjestyy. Kun joutui kohtaamaan kuoleman, tajusi, ettei näin aina ole.

– Isäni oli perheen kantava voima, sekä tuki ja turva. Kun turva hävisi, niin lapsuus päättyi siihen, Wahlström pohtii.

Kuoleman myötä Wahlström rakensi itselleen suojakuoren.

– Muutuin kovemmaksi ja kylmemmäksi. On kestänyt pitkään, ennen kuin on taas auennut.

Kirkkaana mielessä 

Isä ei halunnut, että nyrkkeilijätytär lakkaa elämästä, ja Eva lähtikin pian hyvästien jälkeen nyrkkeilymatkalle Turkkiin.

Viimeinen kohtaaminen on säilynyt kirkkaana Wahlströmin muistissa.

– Muistan, kun lähdin sairaalahuoneesta, tuntui että isän sielu lähti siinä mukana.

Wahlströmin isän kuolemasta on aikaa nyt 17 vuotta.

– Onhan se suru mukana aina. Eikä siitä tarvitse edes päästä eroon kokonaan.

Eva Wahlström purki suruaan urheiluun ja lopulta hänen kuntonsa romahti. Painajaiset alkoivat myös seuraamaan nyrkkeilijätähteä. Katso haastattelu yltä videolta!

Wahlströmille ja hänen puolisolleen Niklas Räsäselle syntyi kevättalvella poika. Pienokaiselle annettiin nimi, joka on peruja ex-nyrkkeilijän isältä.

– Olemme suomenruotsalaisia ja isäni nimi on suomeksi Nalle. Poikamme sai nimen Elia Nalle, Wahlström  virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat