Eva-Riitta Siitonen muistelee koskettavalla tavalla puolisoaan Frediä: "Antoi perheelle musiikin, laulut, leikit ja hassuttelun"

1:01
Fredi menehtyi 78-vuotiaana

Edesmenneen Fredin puoliso Eva-Riitta Siitonen julkaisi koskettavan päivityksen muusikosta.

Musiikkilegenda Matti ”Fredi” Siitonen menehtyi huhtikuun lopussa 78-vuotiaana.

Fredin vaimo Eva-Riitta Siitonen rikkoi hiljaisuutensa puolisonsa kuoleman jälkeen ensimmäistä kertaa maanantaina 3. toukokuuta. Siitonen julkaisi Facebook-tilillään päivityksen, jossa hän kertoi olleensa liikuttunut siitä, kuinka merkityksellisiä Fredin musiikki ja ura olivat suomalaisille. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tiedän, että hän olisi hämmästynyt, hämääntynytkin, mutta syvästi kiitollinen siitä, että musiikkia ja häntä yhtenä sen tekijänä ja esittäjänä on niin merkittävästi huomioitu, Siitonen kirjoittaa. 

Siitonen kertoo, että erityisesti nuoret olivat kiitelleet Fredia viime vuosien aikana useaan otteeseen keikoilla siitä, että hän on musiikillaan tarjonnut kuulijoilleen turvaa sekä pysyvyyttä sekä siitä, että muusikko jatkoi yhä laulamista. Siitonen kiittää päivityksessään vilpittömästi kauniista viesteistä sekä palautteista, joita Fredi ja hänen musiikkinsa ovat viime aikoina saaneet. 

– Perheelle ja läheisille Matti on jo kauan ollut Iso. Nimen antoi vanhin lapsenlapsemme. Iso antoi perheelle musiikin, laulut, leikit ja hassuttelun, mutta oli myös meille turvallinen kallio, jota vasten lapset ja lastenlapset ovat kasvaneet. Julkisuudesta ei erityisemmin puhuttu ja tyttäremmekin luuli pitkään, että kaikkien vanhemmat laulavat työssä, Siitonen jatkaa päivityksessään.

– Lapset ja lastenlapset luulivat myös pieninä, että Iso on rikas, koska hän oli aina valmis auttamaan ja antamaan ja tapasi sanoa: "Minä voin antaa, minä olen rikas". Se tarkoitti, että oli muutama lantti taskussa.

Siitonen päättää päivityksensä toteamalla, että vaikka Fredin studiohuoneen seinältä löytyi niin timantti- kuin kultalevyjäkin, oli hänellä perheelleen kultainen sydän. 

Fredi muistetaan mm. kuuluisasta showryhmä Kivikasvoista. Kivikasvot Show'ta seurasi televisiossa parhaimmillaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Ryhmän perustajajäseniä olivat Siitosen lisäksi Georg "Jori" Dolivo, Ilkka "Hemming" Lähteenmäki ja Ismo "Saja" Sajakorpi. Nelikko aloitti yhteisen taipaleensa reserviupseerikoulussa vuonna 1965.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja