Mainos

Europarlamentaarikko joutui ampiaisparven uhriksi – ambulanssilla sairaalaan

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa oli viime viikon lauantaina pihatöissä kotonaan Helsingissä, kun ampiaisparvi lensi miehen kimppuun. Seurauksena kohtaamisesta oli reissu sairaalaan.

Sarvamaa joutui ampiaisten uhriksi viime viikon lauantaina iltahämärissä, kun hän avasi pihakompostin kannen.

– Oli hämärää enkä nähnyt kunnolla, mutta ilmeisesti niitä tuli iso parvi. Niitä oli joka paikassa kiinni samantien, kasvoissa, leuan alla, molemmissa käsivarsissa ja molemmissa jaloissa. 

Pistoja tuli miehen kehoon melkoinen määrä ja edessä oli sairaalareissu.

– Noin 15–20 minuutin päästä tuntui, että kun puhun, niin suu ei enää kunnolla liikkunut. Säikähdin, että jos tulee anafylaktinen reaktio, niin parempi olla jossain muualla kuin kotona ihmettelemässä yöllä, jos rupeaa hengitys loppumaan. Sen takia soitin hätänumeroon ja ambulanssi vei minut Malmin sairaalaan.

Sairaalassa Sarvamaa laitettiin tarkkailuun ja lääkäri tuli paikalle nopeasti, noin viidessä minuutissa. Sarvamaalle määrättiin kortisonia suoraan suoneen. Parin tunnin päästä hän pääsi lähtemään sairaalasta kotiin.

Europarlamentaarikkoa pistäneet pörriäiset olivat maa-ampiaisia, joten tapauksella tuskin on mitään tekemistä tämän kesän kiukkuisten ampiaisparvien kanssa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.