Mainos

Eurooppaan tulijat jakaantuvat epätasaisesti – Baltian maissa vain pari sataa turvapaikanhakijaa 2015

Viroon, Latviaan ja Liettuaan tuli viime vuonna huomattavasti vähemmän tuvapaikanhakijoita kuin Pohjois-Eurooppaan yleensä, selviää Eurostatin tuoreesta maahanmuuttotilastosta viime vuodelta.

Määrät olivat sadoissa: Viroon turvapaikanhakijoita saapui hiukan yli 200 ja Latviaan ja Liettuaan runsaat 300. Osasyy on maiden sijainti sivussa valtavirroista ja -reiteistä.

Tilastosta myös selviää, että Balkanin kauttakulkumaat Slovenia ja Kroatia ovat todella sitä. Näihinkin maihin halusi jäädä alle 500 ihmistä.

Erikoisuus on Islanti jonne rantautui 150 turvapaikanhakijaa, eli lähes yhtä monta kuin Viroon. Suomeen turvapaikanhakojoita saapui 32 500.

Joka kolmas halusi Saksaan

Saksa oli kuitenkin omaa luokkaansa, selviää Eurostatin tuoreesta tilastoista, yli 35 prosenttia kaikista eli runsaat 470 000 ihmistä.

Kakkosena oli maahanmuuttokriittinen Unkari. Sieltä haki turvapaikkaa liki 14 prosenttia, vajaat 180 000 ihmistä.

Kolmantena tilastoissa on Ruotsi, joka vastaanotti runsaat 160 000 turvapaikkahakemusta eli 12,4 prosenttia. 

Noin kolmasosa syyrialaisia

Kaikista Euroopan Unionin alueelle tulleista turvapaikanhakijoista 29 prosenttia pakeni Syyrian sotaa. Afganistanista ja Irakista saapui yhteensä vajaa neljännes.

Muiden maiden osuus turvapaikanhakijoista oli kuitenkin myös suuri, tutkimus jättää kertomatta 37 prosentin kansallisuudet.

Mutta esimerkiksi talousongelmien ja hallitusvaikeuksien kanssa rypevien kosovolaisten osuus kaikista hakijoista oli jopa viisi prosenttia samoin kuin sen naapurin Albanian.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja