Eurooppa olisi pulassa ilman Astra Zenecaa: "Tämä rokote on se työhevonen"

Astra Zeneca-rokotukset käynnistyivät uudelleen jo monissa Euroopan maissa 1:56
Astra Zenca -rokotukset ovat jo käynnistyneet uudelleen monissa Euroopan maissa.

Kun Suomi päätyi tänään keskeyttämään rokotukset Astra Zenecalla toistaiseksi, useat EU-maat ovat puolestaan käynnistämässä tai jo käynnistäneet rokotteella uudelleen rokottamisen.

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, että kansalaisten epäluuloja Astra Zenecaa kohtaan on yritetty hälventää muun muassa Ranskassa, jossa maan pääministeri otti tänään Astra Zeneca -rokotuksen suorassa lähetyksessä.

– Myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja moni muu eurooppalainen valtion päämies on ilmoittanut ottavansa Astra Zeneca -rokotteen heti, kun on heidän vuoronsa, Piuhola sanoi.

Saksassa tutkijat löysivät yhteyden muutamien rokotettujen verihyytymiin ja ne ovat asiantuntijoiden mukaan hoidettavissa veritulppalääkityksellä.

Astra Zenecan rokotteiden keskeyttäminen nähtiin jo uhkana eri maiden rokotetavoitteiden kannalta, koska se on toimitusvaikeuksistaan huolimatta tämän hetken tärkein rokote kevättä ja kesää ajatellen.

Totuus on se, että ilman Astra Zenecan rokotetta Eurooppa olisi pulassa.

– Tällä hetkellä emme selviäisi ilman Astra Zeneca -rokotetta, koska myös muiden rokotteiden saaminen Euroopassa on rajoitettua juuri nyt. Tämä rokote on se työhevonen, koska se on rokote, jota me tällä hetkellä eniten käytämme, Belgian rokotekoordinaattori Jan Stroonbants kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat