Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell näyttää mallia – otti Astra Zenecan rokotuksen

Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell, 65, on saanut koronarokotuksen, kertovat terveysviranomaiset. 

Keille Astra Zenecan rokotetta aiotaan jatkossa antaa Suomessa? Professori kertoo, millä ryhmillä laskimotukoksia on esiintynyt. Katso video:

7:11

Tegnell sai Astra Zenecan rokotteen ensimmäisen annoksen Linköpingissä perjantaina. Valtionepidemiologi on välttynyt vakavilta sivuvaikutuksilta lievää kuumetta lukuun ottamatta.

Tegnellin mukaan hän halusi juuri Astra Zenecan rokotteen osoittaakseen, että sen ympärille syntyneestä kohusta huolimatta koronarokotus juuri tällä rokotteella on "todella hyvä idea yli 65-vuotiaille".

Ruotsi höllentää rokotettujen rajoituksia

Ruotsi kertoi viime viikolla keventävänsä koronarajoituksia rokotuksen saaneille. Kaikki rokotetut saavat jatkossa tavata nykyistä useampia ihmisiä sisätiloissa ja vanhustenhoivassa saadaan taas jatkaa yhteistä toimintaa, ilmoitti sosiaaliministeri Lena Hallengren.

Uusi käytäntö koskee niitä, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen ja joiden rokottamisesta on kulunut ainakin kolme viikkoa, jolloin vastustuskyky on kehittynyt. 

Samalla Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlsonin totesi Ruotsin katsovan, että ruotsalaisbrittiläisen Astra Zenecan koronarokote on turvallinen ja Ruotsi aikoo jatkaa sen käyttämistä.

Rokotukset eivät Carlsonin mukaan vielä vaikuta koronatartuntojen leviämiseen Ruotsissa. Tartuntojen määrä on pysynyt korkeana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja