Mainos

Eurooppa hämmästelee lunta - katso kuvat

Keski-Euroopassa hämmästellään sankkoja ennenaikaisia lumipyryjä. Saksa ja Ranska ovat raivanneet viimeöisen lumimyrskyn jälkiä ja Britannia varautuu uuteen sankkaan pyryyn.

Autoilijat ovat jumittaneet moottoriteillä Puolasta Ranskan länsirannikolle asti. Jopa Italiassa ollaan alle nollan Roomassa saakka.

Lumi on todellakin yllättänyt autoilijat nyt toista talvea peräkkäin ja valkea joulu on tulossa alueille, joissa se harvemmin nähdään.

Firenzen ja Pisan lentokentät suljettiin aamulla, ja myös tieliikenne on ollut sekaisin. Firenzen kaduilla poliisiautot saattoivat päivällä ambulansseja.

Lumisateet ovat sekoittaneet liikennettä myös Hollannissa ja Saksassa. Lentoja on viivästynyt ja peruttu muun muassa Frankfurtissa ja Amsterdamissa.

Erityisen huonosti varautuneita ovat yhä britit. Viranomaiset ovat antaneet pyryvaroituksia kautta maan, lämmitysöljyn hinta on paikoin liki kaksinkertaistunut ja esimerkiksi lumiarka Lontoo odottaa huomista melkein kauhuissaan.

Myös Ruotsin liikenne takkuaa

Lumi aiheuttaa myös Ruotsissa yhä ongelmia. Eilisen myrskyn seurauksena moni kotitalous oli yön ja aamun aikana yhä ilman sähköä. Erityisen pahasti lumimyrskystä on kärsinyt Etelä-Ruotsi.

Monilla lentokentillä on ollut suuria viivästyksiä, ja junaliikenne on tökkinyt.

Valtatie 56:lla Uppsalan ulkopuolella liikenne oli aamuyöstä täysin jumissa, kun rekka ajoi liukkaalla ojaan.

Lisää lunta oli luvassa myös tämän päivän aikana. Ruotsin Ilmatieteen laitos on antanut lumimyrskyvaroituksen koko Pohjois-Ruotsiin. Odotettavissa on sankkaa pyryä ja kovia tuulia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.