Mainos

Euroopan vanhin laiskiainen Coco säikäytti Korkeasaaren työntekijät – pääsi kynnestään, ei hengestään

Helsingin Korkeasaaressa säikähdettiin tiistaina, kun 43-vuotias laiskiaisvanhus Coco mätkähti alas kotipuustaan.

Sierainlaiskiainen Coco selvisi pudotuksesta suuremmitta vammoitta siitä huolimatta, että se on koko eläintarhan vanhin nisäkäs. Eläintä pidetään eläintarhan kuraattorin Ville Vepsäläisen mukaan kuitenkin vielä muutaman päivän ajan tarkkailussa pudotuksen yhteydessä irronneen kynnen vuoksi.

– Emme ole vielä päästäneet sitä puihin kiipeilemään. Katsotaan ja seuraillaan, kun siltä irtosi yksi kynsi alastulon yhteydessä. Haava puhdistetaan muutamaan kertaan päivittäin, mutta tulehdusriski on olemassa.

Vepsäläisen mukaan hoitajat ovat arvelleet, että Cocon putoaminen saattoi johtua siitä, että eläin oli juuttunut puuhun kynnestään. Teorian puolesta puhuu se, että kynsi on irronnut siististi ja kokonaan.

– Muuten se selvisi säikähdyksellä. Eläinlääkäri on sen tutkinut ja sille on annettu kipulääkettä. Murtumia ei ole löytynyt, se liikuttelee kaikkia raajojaan ja ruoka maistuu hyvin.

Coco on Vepsäläisen mukaan Korkeasaaren vanhin nisäkäs ja varmuudella koko Euroopan vanhin laiskiainen. Cocon ikä on kunnioitettava, sillä luonnossa laiskiaiset elävät vain noin 10-12 vuoden ikäisiksi.

– Se on ehkä jopa maailman vanhin. Jenkeissä on ehkä vähän vanhempi, mutta tästä ei ole varmaa tietoa. Coco löydettiin vuonna 1973 luonnosta orpona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja