Euroopan parlamentin puhemies vierailee tänään Suomessa – tapaa Stubbin Presidentinlinnassa

Stubb pääsee ensimmäisinä presidenttipäivinään tapaamaan Helsinkiin saapuvan EU-parlamentin puhemiehen.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola saapuu tänään vierailulle Suomeen.

Maltalainen Roberta Metsola kiertää EU-maita kannustamassa ihmisiä äänestämään tulevissa europarlamenttivaaleissa.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola saapuu tänään vierailulle Suomeen.

Vierailunsa aikana Metsolan on määrä tavata muun muassa pääministeri Petteri Orpo (kok.), eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) ja perjantaina presidenttinä aloittanut Alexander Stubb

Stubbin ja Metsolan on tarkoitus tavata Presidentinlinnassa iltapäivällä. Sosiaalisen median perusteella Metsola ja Stubb tuntevat toisensa entuudestaan.

Lisäksi Metsola tapaa suomalaisia europarlamentaarikkoja sekä eduskuntaryhmien puheenjohtajia.

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston mukaan vierailulla on tarkoitus keskustella kesäkuussa pidettävistä europarlamenttivaaleista ja parlamentin ensi kauden tärkeimmistä poliittisista painopisteistä.

Osa EU-vaalikiertuetta

Metsolan vierailu on osa kiertuetta, jolla hän pyrkii saamaan kansalaisia äänestämään tulevissa europarlamenttivaaleissa.

Suomessa reilusti alle puolet äänioikeutetuista on äänestänyt europarlamenttivaaleissa 2010-luvulla. Vuonna 2019 äänestämässä kävi 42,7 prosenttia ja vuonna 2014 puolestaan 41 prosenttia äänioikeutetuista.

Vertailun vuoksi: helmikuussa presidentinvaalien toisella kierroksella pelkästään ennakkoäänestämässä kävi 46,4 prosenttia äänioikeutetuista.

Naimisissa suomalaisen kanssa

Maltalainen Metsola on toiminut Euroopan parlamentin puhemiehenä vuodesta 2022. Hän oli tehtävään noustessaan 43-vuotias ja siten historian nuorin Euroopan parlamentin puhemies. Hänet valittiin EU-parlamenttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, ja hän on koulutukseltaan juristi.

Metsolan puoliso on suomalainen kokoomustaustainen Ukko Metsola, joka työskentelee laivavarustamo Royal Caribbean Groupissa yhteiskuntasuhteiden johtotehtävissä. Laivanvarustamo on puolestaan merkittävä asiakas Turun telakalle Meyer Turulle.

4.3.2024 kello 7.08: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat