Euroopan mestari Italia tiukassa paikassa, Sveitsi vei MM-kisalipun nenän edestä – Englanti eteni kisoihin 10–0-voitolla

Sveitsi jätti Italian toiselle sijalle jalkapallon MM-karsintojen C-lohkossa ja nappasi suoran paikan ensi vuonna pelattavaan lopputurnaukseen.

Sveitsi kaatoi karsintojen päätösottelussa Bulgarian 4–0 ja nousi 18 pisteeseen. Italia jäi 16 pisteeseen, kun se pelasi samaan aikaan vieraskentällä 0–0-tasapelin Pohjois-Irlannin kanssa. Lohkovoitto ja suora kisapaikka olisi edellyttänyt Italialta 3–0-voittoa.

Kesällä Euroopan mestaruuden voittanut Italia pelasi Sveitsin tavoin tappiottomat karsinnat, mutta tämän syksyn viidestä karsintaottelusta saldona oli neljä tasapeliä ja vain yksi voitto.

Jatkokarsinta on Italialle sikäli tiukka paikka, että maa ei ollut edellisessä, vuonna 2018 pelatussa MM-lopputurnauksessa lainkaan mukana. Toinen peräkkäinen karsiutuminen MM-kisoista olisi saapasmaassa katastrofi.

Sveitsin tavoin paikan MM-lopputurnauksessa varmisti myös Englanti, joka otti vieraskentällä 10–0-murskavoiton San Marinosta. Harry Kane teki neljä maalia. Englanti voitti I-lohkon kuuden pisteen erolla Puolaan.

F-lohkossa Tanska oli jo varmistanut MM-kisapaikkansa, vaikka häviskin nyt Skotlannille 0–2.

Lue myös:

    Uusimmat