Italia ja Tshekki jyräsivät EM-kisoihin – nämä 20 maata ovat jo mukana

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kanssa samassa karsintalohkossa pelannut Slovenia nappasi maanantain päätöskierroksella EM-lopputurnauspaikan voittamalla Ljubljanassa Kazakstanin 2–1. Tanska oli varmistanut EM-paikkansa jo aiemmin.

Slovenia siirtyi ottelussa 41. minuutilla johtoon Benjamin Seskon rangaistuspotkulla. Ramazan Orazov tasoitti toisen puoliajan alussa, ja Benjamin Verbic viimeisteli loppunumerot 86. minuutilla.

Tanska ja Slovenia keräsivät H-karsintalohkossa 22 pistettä. Suomen ja Kazakstanin saldo oli 18, Pohjois-Irlannin yhdeksän ja San Marinon nolla pistettä. Pohjois-Irlanti yllätti päätöskierroksella Tanskan ja voitti kotipelinsä 2–0. Suomi haki 2–1-vierasvoiton San Marinosta.

Huuhkajat ja Kazakstan nähdään maaliskuussa jatkokarsinnoissa.

Maanantaina kisapaikkansa varmistivat myös Italia ja Tshekki. 0–0-tasapeli Ukrainaa vastaan riitti Italialle kisapaikkaan. Tshekki puolestaan kukisti viimeisessä ottelussaan Moldovan 3–0.

EM-paikkansa olivat jo aiemmin varmistaneet Tanskan ja kisaisäntä Saksan lisäksi Belgia, Ranska, Portugali, Espanja, Skotlanti, Turkki, Itävalta, Englanti, Unkari, Slovakia, Albania, Hollanti, Romania, Sveitsi ja Serbia.

EM-karsintojen lohkovaihe päättyy tiistaina. Päätöskierroksella Kroatia ja Wales kisaavat vielä yhdestä D-lohkon paikasta. Kroatia voi varmistaa kisalippunsa kotiottelussa Armeniaa vastaan. Kaksi pistettä perässä olevan Walesin on pakko voittaa kotonaan lohkovoittaja Turkki.

Sen jälkeen paikkoja on jaossa vielä kolme jatkokarsintojen kautta.