Euroopan koronaydin on nyt naapurissa: Virossa yli 1200 päivätartuntaa, uudet tiukat rajoitukset saivat kansalta vastalauseryöpyn – korona joka viidennellä testatulla

6:21
Suomeen saapuvilta halutaan negatiivinen koronatesti – kirjeenvaihtaja raportoi Tallinnasta

Viro kiristää tästä päivästä alkaen voimakkaasti koronarajoituksiaan. Tiukemmat rajoitukset ovat voimassa aina maaliskuun loppuun saakka.

Viron koronaluvut ovat viime päivinä tehneet ennätyksiä ja maa on Euroopan pahimpia koronapesäkkeitä. Viimeisen vuorokauden aikana uusia tapauksia tuli jälleen yli 1200 ja ilmaantuvuusluku on 100 000 asukasta kohti 989. Lähes 20 prosenttia testatuista oli positiivisia. Koronan aiheuttamiin seurauksiin on kuollut 589 ihmistä.

Uusien rajoitusten mukaan kylpylät, vesipuistot teatterit, elokuvateatterit, ja konserttisalit  pysyvät kuukakuden kiinni. Kauppakeskukset poistavat istumapaikat yleisistä tiloista ja sulkevat wifi-yhteydet. Myös valvontaa lisätään. Ravintolat saavat olla auki enää klo 18 saakka, eli 3 tuntia vähemmän kuin tähän asti. Vain 50 prosenttia asiakaspaikoista saa olla käytössä. Kouluissa jatketaan etäopetusta ja vain 1-4 luokkien oppilaat ovat lähiopetuksessa.

Pääministerille vastalauseryöppy

Pääministeri Kaja Kallas vetosi viime viikon lopulla kansalaisiin, jotta nämä pysyttelisivät sisällä, välttäisivät kontakteja ja tekisivät mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Somessa tämä sai aikaan vastalauseryöpyn.

"Pysymme sisällä, jos valtio maksaa meille palkan", "elämä on ainutkertaista eikä sitä voi elää eristettynä sisätiloissa", "Hallitus pysyköön itse sisällä", viesteissä kirjoiteltiin.

Rokotusvauhti on Virossa ollut hidasta eikä tavoite kesään mennessä saavutettavasta rokotteiden vapaasta jakelusta näytä toteutuvan. Tähän mennessä rokotteen on saanut noin 80 000 ihmistä, eli alle 6 prosenttia väestöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja