"Aurinko antaa immuniteetin": MTV vieraili Viron pahimmassa koronapesäkkeessä – Tallinnan rokotevastaisessa naapurissa 10 kertaa HUS-aluetta pahempi tilanne

Viro on pakotettu kiristämään koronarajoituksia entisestään. Koko maan kattava sulku alkaa torstaina.

Tiukennusten taustalla ovat viruksen brittimuunnoksen nopea leviäminen ja sairaaloiden hoitokapasiteetin loppuminen. Kirjeenvaihtajamme vieraili yhdessä maan pahimmista koronapesäkkeistä, Maardussa.

Paikallinen energiayhtiö päätti lahjoittaa Maardun kaupungille maskeja, jotta kaupunkia ei eristettäisi, kuten viime keväänä tehtiin Saarenmaalle. Maskeja jaettiin tänään lapsiperheille, mutta iltapäivän aikana pakettinsa haki vain muutama kaupunkilalainen.

15 000 asukkaan Maardu sijaitsee 15 kilometrin päässä Tallinnasta. Kaupungin ilmaantuuvuusluku on jo viikkoja ollut 3000 tartuntaa 100 000 asukasta kohti, eli 10-kertainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna.

Suurin syy tähän on ollut yleinen välinpitämättömyys sekä maski- ja rokotevastaisuus. Suuri osa asukkaista on venäjänkielisiä ja he seuraavat vain venäjänkielistä mediaa.

– Ajatelkaa niin, että aurinko antaa teille immuniteetin, yksi asukkaista sanailee.

Katso videolta, miten kaupunginjohtaja suhtautuu mahdollisiisn eristystehtäviin.

Virossa raportoitiin keskiviikkona noin 1  300 uutta koronavirustartuntaa. Tehdyistä testeistä miltei joka viidennessä on todettu tartunta. Uusista tartunnoista puolet eli 649 on todettu Tallinnassa.

Sairaalahoidossa oli tiistaiaamuna 640 koronapotilasta, heistä 59 tarvitsi tehohoitoa.

Surkea tartuntatilanne on johtamassa Virossa tiukkaan yhteiskunnan sulkuun. Suunniteltu sulku tulisi voimaan torstaina. Viron sulku olisi paljon kattavampi kuin esimerkiksi Suomen, sillä se sulkisi muun muassa kaikki koulut. Kaupoista vain välttämättömät liikkeet, kuten ruokakaupat ja apteekit, voisivat olla auki.

Lue myös:

    Uusimmat