Euroopan keskuspankki valmis toimiin koronaviruksen takia – pääjohtajan mukaan tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti

Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut 3:14
Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt.

G7-maat pitävät tänään tiistaina koronakokouksen, mutta mitään konkreettista ei ole välttämättä odotettavissa.

Euroopan keskuspankki (EKP) on valmis asianmukaisiin ja kohdennettuihin toimiin koronaviruksen talousvaikutusten takia.

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoo tiedotteessa, että koronaviruksen leviäminen luo riskejä talouden näkymille ja rahoitusmarkkinoille.

Lagarden mukaan EKP seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä ja koronan vaikutuksia talouteen.

Christine Lagarde antoi lausuntonsa sen jälkeen, kun EKP:n johtokunta oli pitänyt kokouksensa.

G7-maat pitävät tänään kokouksen koroviruksen takia. Huolet koronaviruksesta saivat kurssit syöksymään viime viikolla, mutta tieto G7-maiden keskuspankkien johtajien ja valtiovarainministerien kokouksesta rauhoitti markkinoita hetkeksi.

G7-maat kokoontuvat

Japanissa Tokion pörssissä kaupankäynnin alkaessa kurssit lähtivät nousuun. Pörssi kuitenkin sulki alavireisissä tunnelmissa, kun alkoi näyttää siltä, että G7-maiden kokouksesta ei ole odotettavissa käytännön toimia.

Tokion pörssin Nikkei 225 -indeksi laski 1,22 prosenttia ja Topix 1,36 prosenttia. Wall Streetin pörssikurssit puolestaan pomppasivat reippaasti ylöspäin maanantaina.

Dow Jones -indeksi nousi peräti 5,1 prosenttia. S&P 500 -indeksi nousi puolestaan 4,6 ja teknologiapainotteinen Nasdaq 4,5 prosenttia.

Viime viikolla Dow putosi 12,4 prosenttia, mikä on synkin luku sitten vuoden 2008 finanssikriisin. Jyrkkä laskuviikko seurasi kuukausia kestänyttä nousuhuumaa.

G7-maiden kokoukseen tiistaina osallistuvat Yhdysvaltojen, Japanin, Saksan, Britannian, Ranskan, Italian ja Kanadan valtiovarainministerit ja keskuspankkien johtajat.

Kokousta johtavat Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin ja keskuspankki Fedin johtaja Jerome Powell.

Lue myös:

    Uusimmat